Nurmijärveläinen KD-ehdokas Tiina Halonen uskaltaa kyseenalaistaa epäoikeudenmukaisia päätöksiä

28.4.2021 klo 07:18 Henkilöt Merja Eräpolku

Ystävä houkutteli nurmijärveläistä Tiina Halosta jo edellisiin vaaleihin, mutta silloin hän ei ollut vielä valmis lähtemään. Ajatus jäi kuitenkin itämään.

– Nyt koin, että elämäntilanteeni mahdollistaa sen. Tiedän, että minulla olisi paljon annettavaa kuntamme kehittämisessä ja epäkohtien korjaamisessa, kertoo Nurmijärven kirkonkylällä perheineen asuva KD:n kuntavaaliehdokas Tiina Halonen, 50.

– Kristillisdemokraattien arvot vastaavat parhaiten omiani, sanoo yhdeksän lapsen äiti.

Lähitapiolan vakuutusedustajana nykyisin työskentelevä Halonen uskoo tietävänsä, mitä perheet odottavat kunnan palveluilta ja kuinka tärkeää on taata lapsille turvallinen oppimisympäristö.

– Vaikuttaisin eri taajamien tasapuoliseen ja oikeudenmukaiseen kehittämiseen. Tämä on tärkeää koko kunnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Ison perheen äitinä minulla on tuntuma siitä, mitä palveluita kunnalta tarvitaan ja mitä odotetaan.

– Lasten kannalta peruskoulu on erityisen merkityksellinen. Haluan vaikuttaa siihen, että kouluissa resurssit ja olosuhteet ovat kunnossa, ryhmäkoot pidetään kohtuullisina ja koulukiusaamisiin puututaan välittömästi niiden tarvittavalla vakavuudella.

Halosen mukaan Nurmijärvellä ei ole riittävästi tarjolla edullisia rakennuspaikkoja perheille ja yrityksille, jotka etsivät sijaintipaikkaa.

– On tärkeää, että Nurmijärvi pysyy kilpailukykyisenä tulevaisuudessakin ja saamme lisää yritystoimintaa omaan kuntaan.  Kunnan tulee varmistaa, että meillä on riittävä määrä tontteja kaikkiin taajamiin vastaamaan kysyntään ja hintataso ei näin pääse karkaamaan.

– Perhe, lapset ja ystävät on minulle erittäin tärkeitä. Olen ollut naimissa liki 30 vuotta. Minulla on rakkaan puolisoni kanssa yhdeksän lasta ja viisi lastenlasta. He ovat kasvattaneet minua ihmisenä.

– Myös oman lapsen vakava sairaus ja siitä selviytyminen on muokannut minua ihmisenä. Olen saanut rohkeutta ja uskallusta kyseenalaistaa epäoikeudenmukaisia päätöksiä.

Työuransa ensimmäiset 12 vuotta Halonen teki perushoitajan töitä monissa sairaaloissa, päivystyksessä, kirurgisella osastolla, toimenpideosastolla. Sen jälkeen hän työskenteli Nurmijärven ja Vantaankosken seurakunnissa suntiona.

– Nyt olen toiminut viimeiset 11 vuotta yrittäjänä finanssialalla. Olen  saanut  työurani aikana kunnian työskennellä erilaisten ihmisten ja yritysten parissa. Uskon vahvasti, että jokainen ihminen on tärkeä, kohtaan heidät yksilöllisesti ja pyrin auttamaan heitä, Tiina Halonen sanoo.

 

 

Ylös