Jyväskylän KD-ehdokas Tapio Kettunen: ”Isän rakkautta kaipaavat lapset ja nuoret ovat sydämelläni”

9.6.2021 klo 12:47 Henkilöt Kristiina Kunnas

Tapio Kettunen parantaisi avioeroperheiden lasten asemaa.

Tapio Kettunen kertoo, että vaalien ensikertalaista ei haittaa, vaikka kampanjoiminen on ollut koronarajoitusten vuoksi erilaista.

– Olen käyttänyt lentolehtisiä ja ilmaisia vaalikoneita sekä Facebookia.

Hän tuli Jyväskylään1985.

– Mutta tutkinnon saatuani alkoi lama. Ryhdyin yrittäjäksi ensin kaupan alalla ja sitten leikkikenttä- ja pihakalusteiden valmistajana.

– Laman loputtua palasin suunnittelijan tehtäviin. Elämästä 17 vuotta meni päätoimiseen ja 13 sivutoimiseen opiskeluun. Opettajana olin ensin Kiinassa ja sitten kahdeksan vuotta Jyväskylässä.

Hän kertoo, että elämään on mahtunut myös mokia.

– Siispä turvaan Herran armoon. Isän rakkautta kaipaavat lapset ja nuoret ovat sydämelläni. Olen saanut kuusi lasta, vaimon ja tulevaisuuden.

Erityisesti hän haluaisi olla edistämässä lasten ja nuorten hyvinvointia.

– Kohtuullistaisin ja hillitsisin asuntorakentamisboomia ja asunto-osakkeiden hintatasoa.

– Työllistymisen helpottamiseksi heikosti suomen kieltä puhuville käyttäisin vapaaehtoisia kieliavustajia, Kettunen suunnittelee.

Hän haluaisi parantaa eroperheiden lasten asemaa.

Jos puolet suomalaisista avioliitoista ja avoliitoista päättyy eroon ja näiden perheiden lapsista yksi kolmasoisa vieraannutetaan kokonaan toisesta vanhemmasta, joka lähes aina on isä, kuinka paljon onkaan pahoinvoivia isäänsä kaipaavia kansalaisia?

– Pitäisi tehdä toimia isien ja lasten vieraannuttamisen estämiseksi. Kun heidän henkinen hyvinvointinsa ja tasapainonsa paranisimi, koko yhteiskunta voisi paremmin.

– Jos puolet suomalaisista avioliitoista ja avoliitoista päättyy eroon ja näiden perheiden lapsista yksi kolmasoisa vieraannutetaan kokonaan toisesta vanhemmasta, joka lähes aina on isä, kuinka paljon onkaan pahoinvoivia isäänsä kaipaavia kansalaisia? Kettunen kysyy.

– Karkean laskelmani mukaan 1/2 x 1/3 = 1/6, eli joka kuudes lapsi yksilapsisista perheistä ja joka kolmas lapsi kaksilapsisista perheistä, Kettunen jatkaa.

– Tämä on hälyttävää ja varmasti vaikuttaa mielenterveyteen ja sitä kautta koko yhteiskuntaan.

Hänen sloganinsa onkin Isä lasten, nuorten ja luonnonmukaisen puolesta.

Tapio Kettunen, KD-ehdokas Jyäskylässä, vaalinumerolla 395

• 64-vuotias
• asuu Jyväskylän Aittorinteessä
• yrittäjä, diplomi-insinööri
• avioliitossa
• Nooan tupa ry:n hallituksen jäsen
• harrastaa frisbeegolfia

– Isän rakkautta kaipaavat lapset ja nuoret ovat sydämelläni. Olen saanut kuusi lasta, vaimon ja tulevaisuuden, sanoo Tapio Kettunen.

Ylös