Kansanedustaja Päivi Räsänen vastaanotti Kåre Kristiansen-palkinnon Oslossa ja lahjoittaa koko summan sanan- ja uskonnonvapausyhdistykselle

20.8.2021 klo 21:00 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Päivi Räsänen lahjoittaa sanan- ja uskonnonvapausyhdistykselle Oslossa vastaanottamansa Kåre Kristiansen -palkinnon.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on vieraillut kutsuttuna puhujana Norjassa Oslo Symposium konferenssissa. Hän vastaanotti tapahtumassa jaettavan Kåre Kristiansen -palkinnon kristillisten arvojen puolustamisesta.

Palkinto on 100 000 Norjan kruunua, eli noin 10 000 euroa. Päivi Räsänen lahjoittaa palkinnon Suomessa kesällä perustetulle sanan ja uskonnonvapausyhdistykselle, jonka tarkoitus on edistää ja valvoa sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista Suomessa.

Tein päätöksen, että tahdon tukea sanan- ja uskonnonvapausyhdistyksen toiminnan käynnistämistä koko palkinnon arvolla.

– Olen hyvin kiitollinen saamastani rohkaisevasta tunnustuksesta ja kiitän toimikuntaa siitä. Tein päätöksen, että tahdon tukea sanan- ja uskonnonvapausyhdistyksen toiminnan käynnistämistä koko palkinnon arvolla.

– Olen itse ollut huolissani siitä, että kristityt joutuvat sensuroimaan itseänsä eivätkä uskalla enää ilmaista omaa vakaumustaan, Päivi Räsänen kertoo.

Oslo Symposium on norjalainen, joka toinen vuosi järjestettävä kristillisiin arvoihin perustuva konferenssi, joka kokoaa yhteen poliitikkoja, pastoreita, kansalaisjärjestöjen johtajia ja aktiivisia kansalaisia. Kåre Kristiansen oli legendaarinen norjalainen poliitikko.

Aiempina vuosina palkinnon ovat vastaanottaneet muun muassa Yad Vashem, Gilad Shalit, Pastori Ulf Ekman, kuvernööri Mike Huckabee, ja Simon Wiesenthal Center.

Alunperin aloitteen Oslo Symposiumin perustamisesta teki Bjarte Ystebo ja järjestö nimeltä Kristenfolket yhteistyössä ICEJ:n ja Norge Idagin kanssa. Visjon Norge on perinteisesti televisioinut tilaisuuden.

Ylös