Tommi Terä kolumnissaan: Yhdessä kasvamme 

19.9.2021 klo 10:16 Kolumnit Tommi Terä

En varmasti ole ainoa, joka sai aimo annoksen uutta intoa ja virtaa puoluekokouksesta. Etänäkin toteutettuna asiallinen ja tasokas keskustelu sekä yhteisöllisyys välittyivät ruudun vastaanottavalle puolelle.

Moni aloite herätti tulista keskustelua, erityisesti ennen kokousta. Tunteen palossa osa puheenvuoroista meni myös selkeästi ohi aiheen. Itse kokouksessa näitä aiheita käsiteltiin kuitenkin asiallisesti ja tasokkaasti argumentoiden. Juuri niin kuin pitääkin.

Kaikki asiakysymykset luonnollisesti jakavat osaa meistä. En ole tähän päivään mennessä tavannut edes yksittäistä henkilöä, joka olisi kanssani kaikesta yhtä mieltä. Miten voisi siis olla mahdollista, että tuhansien jäsenten muodostama puolue olisi kaikesta yksimielinen?

Käydään siis keskustelut avoimesti, rohkeasti ja kunnioittavasti. Ei pelätä erimielisyyttä, vaan arvostetaan erilaisuuttamme.

Eikä kuulukaan olla. Erimielisyyttä löytyy aina, myös puolueen sisältä. Ratkaisevaa on se, miten sitä käsittelemme. Asiallisesti ja kunnioittavasti argumentoiden voimme ymmärtää toinen toisiamme ja löytää uusia tulokulmia käsiteltyihin kokonaisuuksiin. Näin myös me puolueena kehitymme.

Kissat on siis jatkossakin voitava nostaa pöydälle. Kaikessa keskustelussa on kuitenkin muistettava, että mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta olemme samalla asialla. Yksittäiset näkemykset eroavat, mutta päätavoitteemme on sama. Haluamme edistää kristillisdemokratiaa Suomessa, koska tiedämme, että tälle aatteelle on tarvetta.

Käydään siis keskustelut avoimesti, rohkeasti ja kunnioittavasti. Ei pelätä erimielisyyttä, vaan arvostetaan erilaisuuttamme. Puolueessamme on tilaa erilaisille ajatuksille, mielipiteille ja henkilöille. Mennään yhdessä eteenpäin, sillä vain siten voimme kasvaa.

Kirjoittaja Tommi Terä on KD Nuorten pääsihteeri
Ylös