Kansanedustaja Sari Tanus peräänkuuluttaa aluevaltuustoihin käytännön arkijärjen käyttäjien ääntä

20.11.2021 klo 12:51 Politiikka Kristiina Kunnas

– Nyt alussa tarvitaan aluevaltuustoissa raiteet ja ratkaisut niin, että jatko olisi mahdollisimman tehokasta ja joustavaa, sekä asiakaslähtöistä, toteaa tamperelaiskansanedustaja Sari Tanus.

Syksyn kiireinen tahti sen kuin vain jatkuu. Erikoislääkäri-kansanedustaja Sari Tanus tunnustaa, että oma sosiaalinen elämä on jäänyt aivan minimiin.

– Kansanedustajan työ on tavattoman mielenkiintoista ja monitahoista, mutta pitäisi tehdä siten kuin lääkärinä määrään muille: rajata työtunnit johonkin mittaan. Itseäänkin pitäisi muistaa ajatella, sekä ystäviä, läheisiä ja harrastuksiaan, Tanus muistuttaa.

– On pystyttävä priorisoimaan välillä tiukasti. Ajankäyttö on haaste.

Sari Tanus valittiin huikealla äänimäärällä Tampereen kaupunginvaltuustoon kesäkuussa. Nyt vaaleja on tulossa suoranainen kimara. Miten Tanus kannustaa ehdokkaaksi tai äänestäjäksi tulevissa aluevaaleissa?

– Ehdottomasti kannustan, jos vain suinkin mahdollista, lähtemään ehdolle vaaleihin, Tanus vastaa.

– Toivoisin, että jatkossa voitaisiin yhdistää eduskunta-, kunta- sekä aluevaalit.

Tammikuun aluevaalit ovat kuitenkin yhdet Suomen historian tärkeimmät vaalit.

– Mielestäni tammikuun aluevaalit ovat kuitenkin yhdet Suomen historian tärkeimmät vaalit. Alueille siirtyy koko koko meidän terveydenhuolto, sosiaalihuolto ja pelastustoimi – siis kaikki sellainen, joka taatusti koskettaa jokaista kansalaista. Aivan jokaisella on käyttämiskokemusta näistä palveluista!

– Peräänkuuluttaisin valtuustoihin käytännön arkijärjen käyttäjien ääntä!

Hän nostaa esiin myös erityisryhmät, kuten ikäihmiset, vammaiset henkilöt ja eri sairausryhmät.

– Pienempien ryhmien äänten ja tarpeiden pitäisi tulla kuuluville.

Tanus huomauttaa, että isot keskuskaupungit eivät saa olla jyräämässä pienempiä paikkakuntia, vaan niidenkin äänen on kuuluttava aluevaltuustossa.

Sote-uudistus on jättimäinen muutos.

– Siksi nyt alussa tarvitaan raiteet ja ratkaisut niin, että jatko olisi mahdollisimman tehokasta ja joustavaa, ja asiakaslähtöistä.

– Palveluihin pitäisi päästä nopeasti ja oikea-aikaisesti, ja hoitopolkujen pitää olla joustavia. Ennaltaehkäisyyn painottaen saataisiin tehokasta eurojenkäyttöä.

Tavattoman suuri käytännön haaste on se, kun samanaikaiseti tapahtuu valtavan paljon.

– Kuinkahan paljon jäädään takamatkalle euroista ja muista resursseista? Tanus kysyy.

 

Sari Tanus Radio Dein KD-Kompassissa la 20.11. klo 12.50

Erikoislääkäri-kansanedustaja Sari Tanus on Kristiina Kunnaksen haastattelussa Radio Dein KD-Kompassissa la 20. marraskuuta klo 12.50.

 

 

Ylös