Puoluevaltuusto koolla Tampereella, kansanedustajat Tammelan torilla – KD:lle tulossa uusi puoluesihteeri

27.11.2021 klo 12:33 Politiikka Kristiina Kunnas

Puoluevaltuuston kokouksessa on jännittävät paikat, kun Kristillisdemokraatit saa uuden puoluesihteerin kymmenen vuoden jälkeen. Samanaikaisesti Tammelan torilla on päässyt tapaamaan kansanedustajia.

Kristillisdemokraatit ovat pitkästä aikaa koolla livekokouksessa. Puoluevaltuuston jäsenistä 54 on paikalla. He valitsevat iltapäivällä uuden puoluesihteerin. Asmo Maanselän yhteensä kymmenen vuotta kestänyt kausi päättyy. Hän ei enää hae jatkokaudelle vaan siirtyy Avain Asuntojen markkinointipäälliköksi.

Puoluevaltuusto on koolla Tampereella Suomen teologisella opistolla eli Teopolis-kampuksella. Poliittisen katsauksen antoivat sekä puheenjohtaja Sari Essayah että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Iltapäivällä on edessä jännittävä valinta.

Iltapäivällä on edessä jännittävä valinta, kun Kristillisdemokraatit saa uuden puoluesihteerin kaksivuotiskaudelle. Kymmenen hakijan joukosta puolueen vaalitoimikunta kutsui haastatteluun Kati Nummensalon, Elsi Rannan, Jorge Sorian sekä Reija Taupilan. Puoluevaltuusto äänestää heidän joukostaan puoluesihteerin.

Kansanedustajat vierailevat Tammelan torilla. Aamulla paikalla olivat puheenjohtaja Sari Essayah sekä 1. varapuheenjohtaja Peter Östman. Pirkanmaan KD-aktiiveista tavattavissa olivat esimerkiksi Tampereen kaupunginvaltuutettu Sirpa Pursiainen ja varavaltuutettu Satu Sipilä sekä piiripuheenjohtaja, kunnanvaltuutettu Piia Nurmela Lempäälästä.

Iltapäivällä klo 13 maissa on Tammelan torilla tavattavissa kansanedustaja Päivi Räsänen.

 

 

Tampereen varakaupunginvaltuutettu Satu Sipilä. (Kuva Samuli Rissanen)

Lempäälän kunnanvaltuutettu ja Pirkanmaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Piia Nurmela sekä Sari Essayah Tammelan torilla. (Kuva Samuli Rissanen)

Riitta Kuismanen vetää ensimmäistä puoluevaltuuston kokousta puheenjohtajana, sihteerinä järjestöpäällikkö Mikko Rekimies. (Kuva Kristiina Kunnas)

Asmo Maanselällä on meneillään viimeinen puoluevaltuuston kokous puoluesihteerinä. (Kuva Kristiina Kunnas)

54 puoluevaltuuston jäsentä valitsee lauantaina Kristillisdemokraateille uuden puoluesihteerin. Kokous pidetään Teopoliksessa Tampereella. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös