Antero Laukkanen päätöksestään luopua eduskuntapolitiikasta 2023: ”En jää tulpaksi – tästä alkaa aito kilpailu”

2.4.2022 klo 18:02 Eduskunta Kristiina Kunnas

– Päätökseni pohjalla oli jo vuonna 2014 tehty pohdinta, jossa toiveenani oli saada istua kaksi kautta eduskunnassa ja toimia lakivaliokunnassa, Antero Laukkanen kertoo KD-Lehden haastattelussa. Laukkanen jättää eduskunnan ensi kevään vaaleissa.

– Molemmat toiveeni toteutuivat, kansanedustaja Antero Laukkanen toteaa.

Hän kertoo päättäneensä muitakin asioita ennen nousemistaan eduskuntaan 2015.

– Olin ajatellut, että sopivan tilaisuuden tullen teen tilaa nuoremmille, enkä jää tulpaksi paikalleni. Puolueen pitää myös uudistua, Laukkanen kertoo.

Laukkanen ilmoitti tänään, ettei lähde tavoittelemaan kolmatta kautta Arkadianmäellä. Ilmoitus tuli tasan vuosi ennen ensi kevään eduskuntavaalien varsinaista vaalipäivää, joka on sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Lue Laukkasen uutinen täältä

– Nyt oli hyvä hetki julkaista päätökseni ja toimia siten, kuin olin tuolloin 2014 ajatellut. On vuosi aikaa. Tämä antaa hyvän mahdollisuuden ehdokasasettelulle ja aidolle kilpailulle, Laukkanen muistuttaa.

Laukkanen valittiin viime kesän kuntavaaleissa jatkamaan Espoon kaupunginvaltuustossa. Tammikuun aluevaaleissa hänestä tuli Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle varavaltuutettu. Luottamustehtäviä on edelleenkin, kun eduskuntatyö ensi keväänä päättyy.

– Jos oikein ymmärrän, on Uudenmaan Kristillisdemokraateilla paljon hyviä ehdokkaita tarjolla. Kun edustaja poistuu ja ilmoittaa sen vuotta aikaisemmin, syntyy hirveän hyvä kuhina ja aito tilanne, Laukkanen uskoo.

Kun edustaja poistuu ja ilmoittaa sen vuotta aikaisemmin, syntyy hirveän hyvä kuhina ja aito tilanne.

Häntä ilahdutti uutena ehdokkaana aluevaaleihin lähteneen lohjalaisen lääkärin Ari Mönttisen menestys aluevaaleissa.

– Totta kai espoolaisena silti toivon, että eduskuntaan ensi keväänä valittaisiin espoolainen kristillisdemokraatti, Antero Laukkanen toteaa, ja äänessä kuuluvat sekä lukkarinrakkaus omaa kotikaupunkia kohtaan että suupielissä karehtiva hymy.

– Haluan olla mukana tukemassa ensi vaaleissa. Väistyvän kansanedustajan ei ole hyvä liputtaa vain joidenkuiden puolesta, ja loukata sillä lailla muita. Olen kaikkien ehdokkaiden tukena, Laukkanen lupaa.

 

Ylös