Elsi Ranta: Politiikka tarvitsee vakautta ja ennustettavuutta

19.4.2022 klo 09:04 Kolumnit

Elämme tällä hetkellä monien epävarmuuksien keskellä. Turvallisuusympäristön totaalimuutos, ruoka- ja energiakriisi sekä elinkustannusten nousu, vielä selättämätön koronapandemia.

Ihmiset kaipaavat tässä ajassa kipeästi turvaa – niin taloudellista, fyysisistä kuin henkistäkin.

Moni on havahtunut siihen, että ruoka ja energia ovat erottamaton osa toisiaan. Ilman energiaa ei ole ruoantuotantoa. Ollaan siis – vaaleja kohti kun mennään – aivan peruskysymysten äärellä.

Politiikka tarvitsee vakautta ja ennustettavuutta. Hektisen maailmamenon keskellä moni kaipaa pysyvyyttä. Pysyvän työpaikan, asunnon – ja yhteisön lähelleen.

Me puolueena ymmärrämme ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päälle. Tiedämme, ettei hyvinvointia saada aikaiseksi velkaa ja byrokratiaa lisäämällä, vaan työllisyyttä nostamalla sekä perheitä ja yhteisöllisyyttä tukemalla.

Kristillisdemokraatit tietävät, ettei hyvinvointia saada aikaiseksi velkaa ja byrokratiaa lisäämällä, vaan työllisyyttä nostamalla sekä perheitä ja yhteisöllisyyttä tukemalla.

Takaraivossa meillä on aina yhteiskunnan kokonaisetu, yhteinen hyvä.

Maatalouden kriisitila ei ole uusi asia. Olemme systemaattisesti pitäneet esillä omavaraisuuteen ja huoltovarmuuteen liittyviä kysymyksiä. KD oli vuoden 2017 maatalouden välikysymyksen alullepanija. Nyt, hyvät ystävät, on aika ulosmitata sitä, mistä olemme pitkään puhuneet.

Aluevaalit osoittivat, että KD:hen luotetaan. Tästä on erinomaista ponnistaa vaaleja kohti.

Lähdetään yhdessä sanoittamaan ja puhumaan niistä asioista, joista puhutaan kodeissa ruokapöydän ääressä. Ollaan varteenotettava vaihtoehto niille monille, joka kaipaavat tässä ajassa vakautta ja turvaa.

Elsi Ranta

Kirjoittaja Elsi Ranta on Kristillisdemokraattien puoluesihteeri
Ylös