Pohjois-Karjalan KD:n johdossa jatkaa Jasmin Pyöriäinen – Savo-Karjala tavoittelee kahta KD-kansanedustajaa

10.10.2022 klo 11:40 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Savo-Karjalassa Kristillisdemokraatit tähtää tosissaan kahteen kansanedustajapaikkaan. Ehdokasjoukko on jo monipuolinen.

Savo-Karjalan vaalipiirin kristillisdemokraatti-eduskuntavaaliehdokkaat kokoontuivat Joensuuhun viime lauantaina, kun Pohjois-Karjalan piiri piti syyskokouksensa.

Puolueen puheenjohtaja ja lapinlahtelainen kansanedustaja sekä eduskuntavaaliehdokas Sari Essayah piti poliittisen katsauksen. Hän nosti esiin huolen varmuusvarastoista ja metsien ennallistamisesta, jota EU vaatii.

Ehdokasjoukko on jo monipuolinen.

Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana valittiin jatkamaan äitiysvapaalta palaava yliopisto-opettaja Jasmin Pyöriäinen. Piirihallitukseen valittiin uusina edustajina Jari-Matti Turpeinen Outokummusta, Joosua Tolvanen Nurmeksesta sekä Jouko Ryynänen Joensuusta.

Uudelle kaudelle valittiin Pia Korhonen Lieksasta, Terho Timonen Kiteeltä, Maija Silvennoinen Liperistä, Mauri Hyttinen Ilomantsista, Leena Kettunen Polvijärveltä ja Annikki Karppinen Heinävedeltä. Piirihallituksessa jatkavat piirin varapuheenjohtajaksi valittu Jarmo Pippola Joensuusta,  Ari Meriläinen Kontiolahdelta, Merja Vaittinen Rääkkylästä, Marja-Liisa Huisko Juuasta sekä Niilo Pitkänen Tohmajärveltä.

Eduskuntavaaliehdokkaat esittäytyivät

Kristillisdemokraattien Savo-Karjalan vaalipiirin nimetyistä eduskuntavaaliehdokkaista paikalla oli kahdeksan ehdokasta. He esittäytyivät kokousväelle ja tapasivat joensuulaisia.

Paikalla olivat Sari Essayah’n lisäksi yrittäjä Ella Kärki Nurmeksesta, kirjanpitäjä Jari-Matti Turpeinen Outokummusta, vs. sosiaalityöntekijä Maija Silvennoinen Liperistä, yliopisto-opettaja Jasmin Pyöriäinen Joensuusta, maatalousyrittäjä, lihakarjatilallinen Ahti-Pekka Vornanen Vieremältä, hanketyöntekijä Heidi Hartikainen Varkaudesta ja terveyskeskuslääkäri Annukka Ojala Kuopiosta.

KD:llä on Savo-Karjalan vaalipiiriin nimetty ehdokkaiksi myös sairaanhoitaja-sosionomi Pirjo Backman Suonenjoelta, rehtori Hannu Haukka Iisalmesta sekä myyjä Kari Pohjola Kuopiosta. He eivät päässeet lauantaina Joensuuhun. Vaalipiiriin on vielä nimeämättä neljä euskuntavaaliehdokasta.

Eduskuntavaaliehdokas, yliopisto-opettaja Jasmin Pyöriäinen Joensuusta jatkaa Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana. (Kuva Satu Melkko)

 

Ylös