Eduskunnan kansalaisinfossa keskustellaan eturauhassyövästä – 900 kynttilää palaa huomisiltana eduskunnan portailla syöpään menehtyneiden muistoksi

16.11.2022 klo 16:50 Eduskunta Samuli Rissanen

Suomalaisten miesten yleisimmästä syövästä pääsee kekustelemaan eduskunnan
Kansalaisinfossa torstaina 17.11 klo 12.

Eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä. Siihen sairastuu joka vuosi noin 5500 ja kuolee yli 900 miestä. Siitä huolimatta syöpää ei seulota, vaikka siihen olisi mahdollisuus. Monen miehen henki olisi pelastettavissa, jos syöpä löydettäisiin ajoissa.

Sininen päivä-kampanja nostaa esille miesten elämää uhkaavan sairauden. Kampanja alkoi marraskuun alussa ja huipentuu miestenpäivänä 19.11.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus jätti 141 kansanedustajan allekirjoittaman lakialoitteen eturauhassyöpien seulontojen aloittamisesta

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus jätti 141 kansanedustajan allekirjoittaman lakialoitteen eturauhassyöpien seulontojen aloittamisesta eduskunnassa 18.3.2020.

Eturauhassyövän diagnosointi ja hoito on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Olisiko nyt aika aloittaa kansallinen ohjelma, jotta eturauhassyöpäkuolemia saataisiin vähennettyä? Mikä tilanne on muualla Euroopassa ja miten seulonnat saataisiin aloitettua Suomessa?

Muun muassa näistä aiheista on keskustelemassa professorit Hendrik Van Poppel, Antti Rannikko ja Vesa Kataja sekä Pentti Tuohimaa. Tilaisuuden puheenjohtajana ja järjestäjänä toimii kansanedustaja Sari Tanus, Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ja Eturauhassyöpäyhdistys Probo

Samana päivänä klo 18 järjestetään Eduskuntatalon portailla kynttilätilaisuus, jossa kansanedustajilla on mahdollisuus käyttää puheenvuoro. Tilaisuus alkaa klo 18.

Ylös