EU sai puoluejohtajilta huutia polttomoottoriautojen kieltämisestä – Täysin järjetön päätös, Sari Essayah sanoo

16.3.2023 klo 11:12 Politiikka Samuli Rissanen

EU:n päätös polttomoottoriautojen kieltämisestä sai huutia puoluejohtajilta MTV:n puheenjohtajatentissä.

– Täysin järjetön päätös, että lähdetään kieltämään tekniikkaa, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah puuskahti.

Hän muistutti, että nurkan takana ovat jo odottamassa synteettiset polttoaineet, joita saadaan vetytalouden myötä ja niissäkin käytetään polttomoottoritekniikkaa.

– Juuri tyypillistä EU:n ideologista laput silmillä menemistä.

– Juuri tyypillistä EU:n ideologista laput silmillä menemistä. Ei ymmärretä sitä, että eihän meidän tekniikkaa pidä kieltää vaan ne fossiiliset polttoaineet, Essayah sanoo.

Essayah topakka teksti sai vastakaikua muissakin puoluejohtajissa. Keskustan Annika Saarikko totesi, että oman auton käyttö on välttämättömyys Suomessa ja vielä pitkään tulee olemaan sekä bensa- että dieselautoja.

– Liian yksityiskohtaisesti puututaan suomalaisten kotien arkeen ja ihmettelen, että näiden muiden puolueiden porukat parlamentissa tätä oli kannattamassa, Saarikko sanoi.

Myös perussuomalaisten Riikka Purra kehui Essayah’n puheenvuoroa.

– Sarin puheenvuoro tähän asiaan oli niin hyvä, että voisin toistaa sen kokonaan. Juuri näin: Energiaremontit ja polttomoottoriautojen valmistuksen kielto ovat nimenomaan esimerkkejä sellaista teknisesti ja taloudellisesti järjettömästä ilmastopolitiikasta jota ei saisi tehdä, Purra totesi.

Ylös