Sari Essayah kovisteli Maria Ohisaloa tämän tavoitteista Ylellä: ”Näetkö meidän tässä rivissä tarvitsevan kansalaispalkkaa?”

31.3.2023 klo 20:46 Politiikka Kristiina Kunnas

– Ei perustuloa vaan kannustava perusturva, niin, että työn vastaanottaminen kannattaisi aina, muistutti Sari Essayah Ylen viimeisessä vaalikeskustelussa. Hän haastoi Vihreiden ajatuksen perustulosta.

Maria Ohisalo täällä totesi, että sosiaaliturvaa pitäisi viedä kansalaispalkan suuntaan, on pakko jälleen kerran kysyä: Näetkö, että meidän tässä rivissä pitäisi saada kansalaispalkkaa? KD:n puheenjohtaja Sari Essayah kovisteli Vihreiden puheenjohtajaa Ylen puheenjohtajien suuressa vaalikeskustelussa torstai-iltana 30. maaliskuuta.

– Se on järjetön ajatus, Essayah jatkoi.

– Sosiaaliturvauudistus, jota nyt ollaan parlamentaarisesti tekemässä, liittyy hyvin oleellisesti tähän: se on vastikkeellinen ja syyperusteinen ja se nimenomaisesti auttaisi siihen, että työn vastaanottaminen olisi kannattavaa.

Kunhan sosiaaliturvauudistus tehdään Kristillisdemokraattien esittämän kannustavan perusturvan tavalla, on työn vastaanottaminen aina kannattavaa. – Sari Essayah

– Kunhan sosiaaliturvauudistus tehdään Kristillisdemokraattien esittämän kannustavan perusturvan tavalla, on työn vastaanottaminen aina kannattavaa, sai Essayah vielä lisättyä, vaikka vaalikeskustelun juontaja Annika Damström yritti hänet jo keskeyttää.

Tentti on tallenteena Yle Areenassa

Torstain 30.3. vaalitentti on nähtävillä Yle Areenassa. Se lähetettiin 30. maaliskuuta klo 21 Yle TV1:ssä, Radio Suomessa ja Yle Areenassa.

Ylös