Politiikassa näkyy nyt kristillisdemokraattien kädenjälki, KD:n puoluesihteeri Elsi Juupaluoma sanoo

27.8.2023 klo 11:50 Politiikka Samuli Rissanen

Kevään eduskuntavaaleihin kristillisdemokraatteja luotsannut puoluesihteeri Elsi Juupaluoma muistuttaa, että puolue tarvitsee jatkossakin vahvaa viestiä ja visiota.

– Vanhasta on hyvä ammentaa, mutta menneisyyteen ei voi palata, vaan on koko ajan katsottava eteenpäin. Pitää uskaltaa uudistua ja sanoittaa uudestaan sitä, minkä tiedämme oikeaksi ja hyväksi. Toisaalta puolueen kasvaessa pitää suvaita erilaisuutta. Kriittistäkin keskustelua ei pidä pelätä, koska se tekee tilaa uudelle ja paremmalle ymmärrykselle, Elsi Juupaluoma totesi noin 500 kristillisdemokraattien puoluekokoukseen osallistuvalle. Edustajat olivat tulleet Joensuuhun tekemään puolueelle henkilövalintoja seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Juupaluoma muistutti puolueväkeään siitä, että kristillisdemokratia käy järkeen.

– Yhteiskunta on kuin talo. Sen välttämätön kivijalka on perhe ja lähiyhteisöt. Turvallisesta kasvupohjasta syntyvät tulevaisuuden perustukset ja pahoinvointi vaikuttaa koko yhteiskuntaan rapauttavasti. Siksi perheitä ja yhteisöllisyyttä pitää tukea.

Puoluesihteeri halusi myös paaluttaa peruspilareita siitä, mitä kristillisdemokratia on.

– Kristillisdemokraatti näkee, että päätökset tulee tehdä lähellä ihmistä. Vallan keskittäminen ei ole kestävää. Se ruokkii pienen piirin valmistelemia, arjesta irrallaan olevia järjettömiä päätöksiä.

– Kristillisdemokraatti edistää markkinataloutta, joka kantaa vastuuta ja edistää reilua kilpailua. Hyvinvointi lähtee yritteliäisyydestä ja mahdollisuuksien näkemisestä.

Ja ennenkaikkea: Kristillisdemoratia tarjoaa tässä ajassa kestävän vaihtoehdon ja KD:lla on tehtävä sillanrakentajana ja suunnannäyttäjänä.

– KD on järjen ääni, Juupaluoma totesi KD:n eduskuntavaalislogania myötäillen.

 

Ylös