– Rakenteellinen työttömyys vähenee vain rakenteellisilla uudistuksilla, Peter Östman sanoo

17.10.2023 klo 16:27 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskunta keskustelee parhaillaan työttömyys- ja sosiaaliturvan leikkauksista. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman muistuttaa, että yksikään vastuunkantaja ei haluaisi leikata mistään, ellei ole pakko.

Eduskunta on keskustellut tänään tiistaina täysistunnossaan muun muassa hallituksen esityksistä työttömyysturvan ja asumistuen leikkaamiseksi sekä useiden sosiaalietuuksien indeksikorotusten jäädyttämiseksi.

Östmanin mukaan toimet ovat välttämättömiä. Hän muistutti, ettei yksikään vastuunkantaja ei haluaisi leikata mistään, ellei olisi pakko. Samalla Östman arvosteli keskustelussa opposition edustajia, jotka pelottelevat puheillaan tämän päivän nuoria.

Tämä on ylisukupolvista politiikkaa, jos jatkamme ottamalla vuosi toisensa jälkeen miljarditolkulla lisää velkaa.

– Pelottelette heitä hallituksen ikävillä leikkauksilla, mutta unohditte kertoa nuorille, että Suomessa ei ole ollut talouskasvua 15 vuoteen ja että Suomella on erittäin velkaantunut julkinen talous.

– Se tarkoittaa, että lainaamme tulevaisuudesta, näiltä nuorilta, ja se on kestämätöntä. Tämä on ylisukupolvista politiikkaa, jos jatkamme ottamalla vuosi toisensa jälkeen miljarditolkulla lisää velkaa.

Östmanin mukaan Suomessa on edelleen liian korkea rakenteellinen työttömyys.

– Siksi tarvitsemme uudistuksia, sillä rakenteellinen työttömyys laskee vain ja ainoastaan rakenteellisilla uudistuksilla.

Ylös