”Aiemmin vaikeista ajoista selvittiin yhteistyöllä, uskolla ja rukouksellakin” – Sari Tanus pohtii, mistä nuoret saavat voimaa nyt

14.12.2023 klo 17:25 Eduskunta Samuli Rissanen

Kansanedustaja Sari Tanus on huolissaan nuorista. – Opetetaanko heille riittävästi Suomen historiaan, kulttuuriin ja arvopohjaan kuuluneista ja kuuluvista vahvuuksista, hän pohtii.

Vuoden viimeistä kyselytuntia eduskunnassa hallitsi synkkenevien talouslukujen, lakkojen ja epävarmuuden sävyttämä tilanne. Vastikään avatut kaksi raja-asemaa Suomen itärajalla jouduttaneen sulkemaan samantien.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistuttikin, että joulu lähestyy, mutta valtakunnassa on monenlaista huolta ja pelkoa. Tulevaisuutta ajatellessa monet nuoret, vanhemmatkin pelkäävät.

– Suomessa vaikeistakin ajoista on yhteistyöllä selvitty. On ollut laajaa yhteistä kristillistä arvopohjaa, uskoa, mikä on antanut voimaa, rohkeutta ja monia käsiäkin on ristiin laitettu, Tanus totesi.

Saavatko lapset ja nuoret riittävästi tietoa myös joulusta ja sen sanoman merkityksestä vaikeuksien ja pelkojenkin keskellä.

Hän pohti, kerrotaanko nuorille, opetetaanko heille riittävästi Suomen historiaan, kulttuuriin ja arvopohjaan kuuluneista ja kuuluvista vahvuuksista.

– Kerrotaanko, miten aiemmat sukupolvet ovat vaikeuksista, peloistakin selvinneet.
Saavatko lapset ja nuoret riittävästi tietoa myös joulusta ja sen sanoman merkityksestä vaikeuksien ja pelkojenkin keskellä.

– Kysyisin asianosaiselta ministeriltä: Mitä haluaisitte sanoa heille, jotka ovat huolissaan, jopa peloissaan epävarmana aikana, miten tulevaisuususkoa lisättäisiin ja kuinka edellisten sukupolvien vahvuudet onnistuttaisiin siirtämään myös tähän päivään ja tuleville sukupolville?

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson luotti, että Suomessa on erittäin korkealaatuinen koulutus ja varhaiskasvatus.

– Kouluissa opetetaan lapsille historiaa. On tärkeää tietää, miten Suomi on syntynyt, mitä on tapahtunut aikaisemmin ja miksi yhteiskunta on sellainen kun se on ja mitkä ne meidän perusarvot ovat.

–Näihin perusarvoihin kuuluu tasa-arvo ja demokratia. Se, että pidetään huolta toisistamme; tämä on myös yksi tärkeimmistä sanomista, kun lähestytään joulua.

Ylös