Presidenttiehdokas Essayah’n tammikuun kampanja avattiin virtuaalisesti – Puolueväen koulutuksessa esittelyssä Pressayah-ilmiö

4.1.2024 klo 15:59 Uutiset Kristiina Kunnas

Sari Essayah’n presidentinvaalikampanjan tammikuu avattiin virtuaalisesti. Puolueväen koulutukseen ja kampanjastarttiin osallistui lähes sata aktiivia. Samanaikaisesti ehdokas itse kiertää Suomea – paukkupakkasista huolimatta.

Suomen kaksikielisimmän puolueen tammikuun presidentinvaalikampanjan virtuaaliavaus toteutettiin keskiviikkoiltana 3. tammikuuta suomen- ja ruotsinkielisenä. Kouluttajina olivat KD Svenska Organisationen -erityisjärjestön tuore puheenjohtaja Annika Lyytikäinen sekä Etelä-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimiston palvelujohtaja ja Seinäjoen kaupunginvaltuutettu Aki Ruotsala. Puoluesihteeri Mikko Rekimies tallensi Teams-lähetyksen.

– Presidentinvaalit ovat aivan kohta, sillä ennakkoäänestys alkaa jo parin viikon kuluttua. Kuumin kampanja on jo käynnissä, muistutti Annika Lyytikäinen.

– Ehdokas itse pääsee vain yhteen paikkaan kerrallaan, mutta meidän muiden on nyt oltava fyysisesti esillä, samoin kuin virtuaalisesti: somettamassa Facessa, Instassa, Tiktokissa ja X:ssä. Myös kaikista Essayah’n esiintymisistä voimme jakaa eteenpäin hänen sanomisiaan.

– Oikeastihan tavoitteemme on tehdä Sarista Suomen seuraava Pressayah eli presidentti.

– Lisäksi meidän on hyvä lähteä eurovaaleihin kun olemme saaneet olla koko presidentinvaalien ajan esillä, Lyytikäinen huomautti.

Lyytikäinen vertasi tilannetta 30 vuoden takaiseen, jolloin pienen puolueen eli RKP:n ehdokas Elisabet Rehn aiheutti ilmiön ja oli vähällä tulla valituksi Suomen ensimmäiseksi naispresidentiksi. Politiikan kentän ulkopuolelta ehdokkaaksi tullut Martti Ahtisaari nousi kuitenkin lopulta voittoon.

– Samana vuonna 1994 Sari käveli euroopanmestaruuskisoissa Helsingissä voittoon ja suomalaisten sydämiin. Nyt meillä on mahdollisuus tehdä Sarista sama ilmiö kuin Rehnistä 30 vuotta sitten!

Nyt meillä on mahdollisuus tehdä Sarista sama ilmiö kuin Rehnistä 30 vuotta sitten. – Annika Lyytikäinen

– Ei tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi uudet somet ottaa haltuun, vaan että tehdään päivityksiä niihin alustoihin, joissa meillä on jo valmiiksi seuraajia, Lyytikäinen kannusti.

– Siellä voimme perustella, miksi toden totta Essayah on parasta Suomelle.

– Essayah ei ole tuttu yhdestäkään kriisistä tai poliittisesta skandaalista. Tällaista vakaata presidenttiä Suomi tarvitsee, Lyytikäinen itse perusteli.

Hän kannusti KD-aktiiveja tekemään myös videoita.

Aki Ruotsala kuvasi omassa puheenvuorossaan tilannetta, jossa äänestämisen taustalla on taktinen syy.

– Ihmiset eivät välttämättä äänestä itselleen parasta ehdokasta vaan ehkä sitä sopivinta tai kompromissiehdokasta jotakuta toista ehdokasta vastaan. Tämä on tietysti epämiellyttävää ilmiö, mutta yleistymässä, Ruotsala myönsi.

– Sari Essayah’ssa jatkuvuus ja tietynlaiset keskustaoikeistolaiset arvot, kuten inhimillisyys ja  kansakunnan isänä tai äitinä oleminen, toteutuisivat hieman paremmin kuin monen muun ehdokkaan osalta, koska nämä nostattavat erilaisia tunteita, Ruotsala analysoi.

– Moni onkin sanonut, että näissä vaaleissa ei valita uutta presidenttiä vaan uusi Sauli Niinistö.

Sari Essayah on ehdottomasti paras kompromissiehdokas ja Niinistön linjan jatkajaehdokas. – Aki Ruotsala

– Sari Essayah on ehdottomasti paras kompromissiehdokas ja Niinistön linjan jatkajaehdokas, vakuutti Ruotsala.

– Häntä voisi toisella kierroksella äänestää niin perussuomalainen kuin kokoomuslainenkin. Tämä on asia, jota ei kannata sivuuttaa potentiaalisia äänestäjiä jututettaessa, Ruotsala jatkoi.

Annika Lyytikäinen

Näyttökuva hyväntuulisesta ja kannustavasta Annika Lyytikäisestä KD:n virtuaalisessa Teams-vaalistartissa keskiviikkona 3. tammikuuta. KD:n ruotsinkielisen erityisjärjestön tuore puheenjohtaja Lyytikäinen veti virtuaali-koulutusta kaksikielisesti sekä palvelujohtaja Aki Ruotsala suomen kielellä.

Aki Ruotsala

Näyttökuvassa palvelujohtaja Aki Ruotsala, joka pohjusti Teams-koulutuksessa Pressayah-ilmiötä ja vertasi tilannetta 30 vuoden takaiseen Rehn-ilmiöön. Virtuaalivaalistarttiin osallistui lähes sata KD-aktiivia.

Sari Essayah Lahden torilla keskiviikkona 3. tammikuuta, 25 asteen pakkaskelillä. (Kuva KD Lahti)

Ylös