KD-poliitikot Ville Auvinen, Tommy Björkskog, Merja Eräpolku, Jouko Jääskeläinen ja Hannu Kippo kirkolliskokoukseen

19.2.2024 klo 14:30 Henkilöt Kristiina Kunnas

Kirkolliskokoukseen valituista neljä maallikkojäsentä sekä yksi pappisedustaja ovat Kristillisdemokraattien kunta- ja aluepäättäjiä. Uutena edustajana aloittaa Lohjan kaupunginvaltuutettu, KD-eduskuntaryhmän pääsihteeri Merja Eräpolku Espoon hiippakunnasta.

Kirkolliskokoukseen valittiin nelivuotiskaudelle kaikkiaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Kausi alkaa 1. toukokuuta 2024 ja päättyy 30. huhtikuuta 2028.

Turun hiippakunnasta kirkolliskokousedustajaksi pääsivät KD-poliitikot Ville Auvinen Turusta ja Tommy Björkskog Naantalista, jotka molemmat uusivat paikkansa. Pappisedustaja Auvinen on pastori ja teologian tohtori sekä Turun kaupunginvaltuutettu. Maallikkoedustaja Björkskog työskentelee key account managerina eli avainasiakaspäällikkönä ja on Naantalin kaupunginvaltuutettu.

Ville Auvinen, Turku ja Turun hiippakunta

Tommy Björkskog, Naantali ja Turun hiippakunta

Oulun hiippakunnasta maallikkojäseneksi pääsi Hannu Kippo, joka uusi paikkansa. Kippo on kokkolalainen päätoimittaja ja eläkkeellä oleva toimitusjohtaja sekä Keski-Pohjanmaan aluevaltuutettu. Vielä alustavissa tuloksissa näytti siltä, että lähetysjohtaja ja metsätalousinsinööri Jukka Paananen olisi noussut uutena edustajaksi. Tarkastuslaskenta kuitenkin pudotti hänet. Paananen sekä Kippo ovat Kokkolan kaupunginvaltuutettuja.

Vaalit 2023, Hannu Kippo

Hannu Kippo, Kokkola ja Oulun hiippakunta

Kokenut KD-poliitikko Jouko Jääskeläinen valittiin jatkamaan kirkolliskokousedustajana Helsingin hiippakunnasta. Pitkäaikainen entinen kansanedustaja on Vantaan kaupunginvaltuutettu ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuutettu.

Vantaan kaupunginvaltuutettu sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialuevaltuutettu Jouko Jääskeläinen hallitusneuvotteluissa Säätytalolla kevätkesällä 2023. Jääskeläinen jatkaa kirkolliskokousedustajana Helsingin hiippakunnasta. (Kuva Kristiina Kunnas)

Kirkolliskokoukseen valittiin nelivuotiskaudelle kaikkiaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa.

Espoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valittiin Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän pääsihteeri Merja Eräpolku, joka on työskennellyt yhteensä yli 30 vuotta eduskunnassa sekä Sari Essayah’n europarlamentaarikon kauden ajan 2009–2014 Brysselin toimistossa. Ensi kertaa varsinaiseksi kirkolliskokousedustajaksi valittu Eräpolku on Lohjan kaupunginvaltuutettu.

Ryhmäkokous 14.9.2023

Pääsihteeri Merja Eräpolku työpaikallaan Eduskuntatalossa, Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän huoneessa. Hänet valittiin kirkolliskokoukseen Espoon hiippakunnasta. (Kuva Kristiina Kunnas)

Juttua korjattu 19.2. klo 15.33

Tarkastuslaskenta pudotti kokkolalaisen Jukka Paanasen pois edustajiksi valituista. Alkuperäisessä jutussa hänet oli mainittu läpimenneeksi.

Ylös