Nuoret esiin

16.10.2014 klo 18:56 Kolumnit Markus Kalmi

Arvostan suuresti kokemuksen tuomaa viisautta. Puolueen työrukkasena olen ollut etuoikeutetussa asemassa päästyäni oppimaan politiikan teon koukeroita parhailta osaajiltamme. Erityisen kiitollinen olen pitkäaikaiselle kansanedustajalle Leena Rauhalalle, joka otti minut aikoinaan eduskunta-avustajakseen. Opin häneltä paljon, mutta varsinkin sen, miten tärkeää ja arvokasta on keskinäinen luottamus.

Työssäni ryhmäkansliassa ja tehtävässäni sisäministerin erityisavustajana olen oppinut todella arvostamaan myös muiden kansanedustajiemme ja ministerimme sitoutuneisuutta, arvoja ja osaamista. Olen erittäin iloinen, että kaikki edustajat ovat päättäneet lähteä ehdolle tulevissa eduskuntavaaleissa.

Heikoista kannatusluvuista huolimatta näen vaalit suurena mahdollisuutena. Vaalivoiton ja hallitusvastuun lisäksi meille tarjotaan mahdollisuutta luoda pohjaa puolueemme tulevaisuudelle. Kansanedustajien ja muiden poliittisten konkareiden rinnalle tarvitaan siksi myös iso liuta nuoria ehdokkaita. Ilman nuorten ehdokkaiden panosta menetämme tärkeän äänestäjäkunnan. Nuoria ehdokkaita tarvitaan myös esikuviksi tuleville KD-vaikuttajille. Kannustankin kaikkia piirien ja osastojen päättäjiä varaamaan ehdokaslistoiltaan vähintään kolmanneksen nuorille, alle 30-vuotiaille ehdokkaille. Kannustan kaikkia nuoria lähtemään rohkeasti ehdokkaiksi tai toisten ehdokkaiden tukijoukkoihin.

Tiedän, että puolueessa on paljon sellaisia nuoria, jotka ovat pettyneitä KD:n nykytilaan ja kannatukseen. Muutosta on kuitenkin turhaa odottaa, jos ei ole itse valmis tekemään töitä sen eteen. Vain osallistumalla pystyy vaikuttamaan puolueen tulevaisuuteen.

Ylös