Omaatuntoa ei voi sitoa

11.12.2014 klo 17:16 Kolumnit Asmo Maanselkä

Avioliittotaistelu on jo menetetty. Miksei jo voitaisi mennä eteenpäin ja unohtaa koko roska? Keskustan Juha Sipilä kuvasi tämän olotilan blogissaan 2.12. jossa hän sanoi nyt tehdyn päätöksen sitovan jatkovalmistelua ja jopa tulevaa eduskuntaa.

Aikooko Sipilä olla samaa mieltä myös tämän eduskunnan hyväksymistä muista lakiesityksistä? Sipilä on ainakin ilmoittautunut kotihoidontuen kiintiöimisen kaatajaksi, mikäli tämä hallitus saa siitä lain voimaan. Ehdotin Uuden Suomen blogissa 1.12. uutta kansalaisaloitetta avioliitosta, mikä aiheutti pienoisen myrskyn liberaalien vesilasissa. Sain syytöksiä jopa demokratian halventamisesta. Vaalien jälkeen eduskunnasta vaihtuu kaikella todennäköisyydellä kolmasosa edustajista tai jopa puolet. Mielestäni olisi demokraattisten instituutioiden halventamista, mikäli seuraavalta eduskunnalta riistettäisiin omantunnon oikeus itsenäisiin päätöksiin.

Jos tahdomme, niin voimme vielä tehdä paljon.

On ymmärrettävää, että Keskustapuolue kannatuksen suuressa humalassa ei halua nostaa tätä aihetta vaalikysymykseksi. Asia on myös monelle Keskustaa äänestäneelle kipeä, koska äänestys ratkaistiin Perussuomalaisten ja Keskustan edustajien äänillä. 6 ääntä olisi riittänyt ratkaisemaan asian toisin. Hallitusneuvotteluissa lain jatkovalmistelu nousee esille, koska samaan aikaan ei voi olla voimassa kaksi toistensa poissulkevaa lakia. Siksi on tärkeintä äänestää Kristillisdemokraatteja eduskuntaan, koska meillä on ainoana eduskuntapuolueena asiasta selkeä linja. En halua vaalipäällikkönä näistä vaaleista vain aviovaaleja. Meidän pitää puhua ensisijaisesti työllisyydestä, taloudesta ja lapsiperheistä. Mutta ei meidän tarvitse piilottaa mielipidettämme tai masentua asian edessä. Jos tahdomme, niin voimme vielä tehdä paljon.

Ylös