Kohta se alkaa…

30.12.2014 klo 18:16 Kolumnit Sauli Ahvenjärvi

Kaikella on aikansa – näin totesi jo Saarnaaja. Nyt on rauhoittumisen aika. Keskellä pohjolan kaamosta saimme hiljentyä joulun sanoman äärelle ja vuoden vaihtuessa pysähdymme arvioimaan mennyttä ja tulevaa. Nyt on aika koota voimia, tehdä suunnitelmia ja motivoitua. Aivan kohta avautuu vaalikauden lyhyt, hektinen loppusuora. Ja sitten ovat eduskuntavaalit.

Olemme puolueena ison haasteen edessä jo nykyisten eduskuntapaikkojen säilyttämisen, saati lisäpaikkojen voittamisen kanssa. Mutta viimeaikaiset heilahtelut puolueiden kannatuksessa osoittavat, että lyhyessäkin ajassa voi tapahtua merkittäviä muutoksia. KD:lla on maassamme edelleen puolueena oma paikkansa, vaikka media ja kristillistenkin arvojen puolustajina mielellään esiintyvät toisten puolueiden puheenjohtajat sekä muihin puolueisiin loikkivat KD:n entiset puheenjohtajat muuta yrittäisivät viestittää!

Monet eivät ole vielä oivaltaneet, että KD on juuri heidän etsimänsä vastaus. Tavoitammeko nämä äänestäjät ja osaammeko esittää heille asiamme niin, että äänestyspäätös KD:n ehdokkaan hyväksi syntyy? Olen kuullut monen sanovan, että juu periaatteessa kyllä, mutta … Jokin estää! Meidän haasteemme on paikantaa tuo este ja raivata se pois. Uskottavuudesta on usein kyse. Vaalit ovat jälleen hieno tilaisuus nostaa keskusteluun tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä ja tarjota niihin kristilliseen arvopohjaan ja ihmiskuvaan ankkuroituvia vastauksia.

Mukaan vielä vaalikentille tervettä itseluottamusta, innostusta ja voittamisen halua yhdistettynä rehellisyyteen, nöyryyteen, toisen kunnioittamiseen ja kuuntelemisen taitoon, niin kyllä tästä hyvä tulee!

Ylös