Räsänen: Vanhuspalvelulaki on tuonut parannusta

3.1.2015 klo 12:53 Uutiset Asmo Maanselkä

Kristillisdemokraatit asettivat tavoitteekseen viime hallitusneuvotteluissa vanhuspalvelulain ja nuorisotakuun luomisen. Molemmat hankkeet ovat parantaneet suomalaisten elämää jo vuonna 2014.

Päivi Räsänen kertoo, että hoitajien määrä laitoksissa on lisääntynyt lain seurauksena.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos totesi selvityksessään, että vanhuspalvelulain seurauksena henkilöstömitoitus on parantunut.

Vuonna 2014 alimitoitettujen toimintayksiköiden osuus oli pudonnut 10 prosenttiin. Toteutunut henkilöstömitoitus alitti suositusten mukaisen mitoitusrajan 5 prosentilla vanhainkotien tai 3 prosentilla terveyskeskusten toimintayksiköistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimukseen voit tutustua tästä. 

KD Kompassin radiohaastattelussa Räsänen kertoo myös miten sisäistä turvallisuutta on pidetty yllä ja miten poliisinhallinnon rakennemuutokset vaikuttavat poliisimäärien kehitykseen tulevaisuudessa. Koko haastattelun voit kuunnella täältä.

 

 

 

Ylös