”Halla-aho ja Soini aloittivat jo vaalitaiston”

6.1.2015 klo 12:00 Uutiset

Valtiosihteeri Marjo Anttoora pitää Halla-ahon ja Soinin kädenvääntöä maahanmutosta silkkana vaalitaisteluna.

 Vaikka europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon virittämä maahanmuuttokeskustelu ja kritiikki Timo Soinia kohtaan liittyykin ennen muuta perussuomalaisten sisäiseen poliittiseen kädenvääntöön, näkee valtiosihteeri Marjo Anttoora sen myös valmistautumisena kevään eduskuntavaalitaistoon.

Kysymys maahanmuutosta ei ole eikä saa tulla yksinomaan perussuomalaisten vaaliteemaksi.

Toisin kuin puoleensa puheenjohtaja, Hallan-aho peräänkuuluttaa Lännen Medialle antamassaan haastattelussa maahanmuuttokysymyksen nostamista selkeämmin puolueen asialistalle.

–Suomalaisittain maahanmuuttoon liittyvä keskustelu on jäänyt huomattavan vähälle huomiolle, jos vertaa, miten keskeinen asia se on monessa muussa EU-maassa, sanoo sisäministeriön valtiosihteeri Marjo Anttoora KD-viikkolehdelle.

Hän toteaa, ettei kysymys maahanmuutosta ole eikä saa tulla yksinomaan perussuomalaisten vaaliteemaksi.

–Vaarana on, että heidän populisminsa siinä tapauksessa peittää alleen aiheen tarjoaman rakentavan keskustelun eri puolueiden kesken.

–Maahanmuutto sinänsä on tärkeä vaaliteema, kunhan sitä käsitellään asiapohjalta. Esimerkiksi maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyy selkeitä ongelmia, joista tulee voida keskustella, Anttoora toteaa.

Ylös