Puoluesihteeri Maanselkä: Vaikuttamisenhalu on KD:ssä syvällä

6.1.2015 klo 16:00 Uutiset Kristiina Kunnas

KD:n kaikki kansanedustajat ovat ehdolla kevään vaaleissa. Muissa puolueissa ovi käy, sillä lähes 30 kansanedustajaa jättää eduskunnan.

Puolueista ainoastaan Kristillisdemokraatit on lähdössä vaaleihin koko eduskuntaryhmänsä voimin. Uutta mandaattia tavoittelevat kaikki kuusi kansanedustajaa. Päivi Räsänen on ehdolla Hämeessä, Peter Östman Vaasassa, Sari Palm Kaakkois-Suomessa, Jouko Jääskeläinen Uudellamaalla sekä Leena Rauhala ja Sauli Ahvenjärvi Pirkanmaalla.

– Hienoa, että kaikki nykyiset kansanedustajat jatkavat. Vaikuttamishalu on meidän porukassa syvässä, kiittää puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Helposti ei luovuteta, jos saadaan kansalta valtuutus yhteisten asioiden ajamiseen.

– Se kertoo siitä, että helposti ei luovuteta, jos saadaan kansalta valtuutus yhteisten asioiden ajamiseen.

Erityisesti Vihreitten eduskuntaryhmä on kovien muutosten edessä, kun puolet sen kansanedustajista luopuu pestistään. Niin Anni Sinnemäki, Tuija Brax, Osmo Soininvaara, Satu Haapanen kuin Oras Tynkkynenkin ovat päättäneet olla lähtemättä ehdolle kevään vaaleissa.

STT kertoi maanantaina, että naisten osuus ehdokkaissa näyttää olevan hieman suurempi kuin edellisissä vaaleissa.

– Meillä KD:ssä on yleensä ollut tasa-arvoinen jakauma sekä ehdokkaissa että valituissa edustajissa, puoluesihteeri Maanselkä toteaa.

 

Ylös