Maanselkä: ”Ehdokasta voi tukea helposti”

8.1.2015 klo 08:00 Uutiset Kristiina Kunnas

– Paras tapa on mennä netissä ehdokasgalleriaan ja antaa sitä kautta  vaalirahaa KD-ehdokkaan puolueyhdistykselle tai tukiyhdistykselle. Sieltä tuki käytetään ehdokkaan kampanjaan.

STT kertoi keskiviikkona, että Kokoomuksen vaalibudjetti eduskuntavaaleissa putoaa rajusti. Kokoomus tekee nyt vaalityötä miljoonalla eurolla. 2011 se käytti yli 1,6 miljoonaa euroa.

Vihreät aikoo panostaa vain 360 000 euroa. Perussuomalaisten, Vasemmistoliiton ja RKP:n vaalibudjetti on 700 000 euroa.

 Ehdokkaat joutuvat satsaamaan itse niin paljon kuin pystyvät.

– Meidän budjettimme kevään eduskuntavaalityöhön on sama kuin 2011, noin puoli miljoonaa, Asmo Maanselkä vastaa KD-verkkolehdelle.

Raha jaetaan vaalipiireille, pylvästaulukampanjaan ja puolueen omaan mainontaan. Ehdokkaat joutuvat satsaamaan itse niin paljon kuin pystyvät.

Mitä kautta heille voi antaa vaalitukea, ja onko se luvallista, puoluesihteeri Asmo Maanselkä?

– Meillä puolueena ja ehdokkaiden tukiyhdistyksillä on lupa kerätä vaalirahaa. Paras tapa on mennä ehdokasgalleriaan ja antaa sitä kautta vaalirahaa.  http://vaalit.kd.fi/2015/

– Luultavasti mainostamme TV7:ssa ja Alfa-tv:ssä. TV-mainontaan suurilla kanavilla ei ole varoja, mutta alueelliseen ehdokasmainontaan voi ehdokas itse ottaa osaa, sillä esimerkiksi MTV3 tekee kohtuuhintaisia tarjouksia, Maanselkä muistuttaa.

Ylös