Sari Palm: ”Surullinen päivä sananvapaudelle”

7.1.2015 klo 18:17 Uutiset Kristiina Kunnas

KD:n kouvolalaiskansanedustaja Sari Palm pitää pariisilaislehteen keskiviikkona tehtyä iskua hyökkäyksenä länsimaista ilmaisunvapautta vastaan.

Charlie Hedbo –satiirilehden toimitukseen tehdyssä iskussa kuoli yhteensä 12 henkilöä ja 20 haavoittui, osa vakavasti. Le Monde -lehden mukaan menehtyneiden joukossa oli neljä lehden pilapiirtäjää, mukaanlukien lehden päätoimittaja. Lehti on tullut tunnetuksi erityisesti uskonnollisten ilmiöiden, kuten ääri-islamin kritisoijana.

Esitän surunvalitteluni uhrien omaisille ja Ranskan kansalle.

– Tämä on surullinen päivä sananvapaudelle, toteaa kansanedustaja Sari Palm KD-verkkolehdelle.

– Isku on hyökkäys demokratiaa ja länsimaista ilmaisunvapautta kohtaan. Esitän surunvalitteluni uhrien omaisille ja Ranskan kansalle.

Ranskan sisäministeriön mukaan Charlie Hebdo -lehteen tehtyyn hyökkäykseen osallistui kolme henkilöä. Lehti oli saanut uhkauksia useiden vuosien ajan. Se julkaisi jo vuonna 2006 tanskalaisen Jyllands Postenin alkuperäiset Muhammad-pilakuvat. 2011 lehden toimitukseen tehtiin polttopulloisku.

Sari_Palm

 

 

 

 

 

 

Kansanedustaja Sari Palm.

Ylös