Facebook-sivunsa takaisin saanut Räsänen jäi hämmentyneeksi

14.1.2015 klo 16:29 Politiikka Kristiina Kunnas

Sisäministeri Päivi Räsäsen Facebook-sivut palasivat takaisin oltuaan puolitoista vuorokautta kadoksissa. Hämmentynyt Räsänen ei ole saanut katoamiselle mitään selitystä.

– Suljin ja avasin konettani ja mietin, että tietokoneessani on jokin vika. Kun ilmoitus oli aina sama, minun oli uskottava, että Facebook-sivuni olivat kadonneet.

Suljin ja avasin konettani ja mietin, että tietokoneessani on jokin vika.

– Silloin iski aito hämmennys. Mietin, että vaalit ovat parin kuukauden kuluttua. Voi ei, jos olen menettänyt koko kaveriverkostoni.

– Tuli kädetön olo.

Tällaiset olivat sisäministeri Päivi Räsäsen tunnelmat maanantai-iltana, kun hän yritti kirjautua Facebook-sivulleen siinä onnistumatta.

Puolitoista vuorokautta myöhemmin sivut tulivat takaisin. Facebook ei ole kertonut Räsäselle mitään syytä sivujen katoamiseen.

Sisäministeri ei ole ehtinyt liikaa pohtia Facebook-sivujensa kohtaloa. Tiistaina alkoi eduskunnan kahden kuukauden mittainen tiivis kevätistuntokausi. Keskiviikkona Räsänen toimi pääministeri Stubbin sijaisena raha-asiain valiokunnan kokouksessa.

– Minullehan on yritetty tehdä myös identiteettivarkauksia. Joten vielä en uskalla luottaa siihen, että tässä olisi kyse vain virheestä, Räsänen sanoo KD-verkkolehdelle.

– Takana voi olla myös ilkivalta ja hakkerointi. Odotan edelleen, että syy sivujeni katoamiseen selviäisi.

Ylös