Suomi lähettää 14 majoitustelttaa Ukrainaan

20.1.2015 klo 11:29 Ulkomaat Samuli Rissanen

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan Suomi haluaa olla lievittämässä Ukrainan inhimillistä hätää lähettämällä kylmiin olosuhteisiin soveltuvia majoitustelttoja.

Sisäministeriö on päättänyt lähettää Ukrainaan 14 kappaletta kylmiin olosuhteisiin soveltuvia siirrettäviä majoitustiloja. Niitä voi käyttää esimerkiksi humanitaarisen avun toimittamisen tukiosana, kenttäsairaalana tai humanitaarisen avustushenkilöstön majoituspaikkana. Kiovaan lähetetään lisäksi kaksi suomalaista Raunio-pelastustiimin jäsentä kouluttamaan Ukrainan pelastusviranomaisia telttamoduulien käytössä.

Räsänen pitää tärkeänä sitä, että avun päätyminen siviilihenkilöille on operaatiossa huolellisesti varmistettu.

Avustus perustuu Ukrainan viranomaisten EU:lle esittämään avunpyyntöön. Euroopan komissio koordinoi Ukrainassa avun logistiikan ja varmistaa perillemenon oikealle vastaanottajalle.

– Tällä päätöksellä Suomi on mukana lievittämässä inhimillistä hätää Ukrainassa, sisäministeri Päivi Räsänen kertoo.

Hän pitää tärkeänä sitä, että avun päätyminen siviilihenkilöille on operaatiossa huolellisesti varmistettu.

Räsänen on matkustanut tänään Serbiaan ja Montenegroon kolmen päivän vierailulle tapaamaan Montenegron sisäministeri Raško Konjevićin ja Serbian sisäministeri Nebojša Stefanovićin. Matkan tarkoituksena on tukea maiden pyrkimyksiä kohti EU-jäsenyyttä. Lisäksi Suomi ja Serbia allekirjoittavat sopimuksen poliisiyhteistyöstä.

Ylös