Sisäministeriö käynnisti sisäisen turvallisuuden strategian valmistelun

22.1.2015 klo 07:15 Politiikka KD Lehti

Sisäministeriö kerää sisäisen turvallisuuden strategiaan aluksi pohja-aineistoa. Strategian laatiminen alkaa seuraavan hallituksen aloittaessa.

Sisäministeriö asetti tämän viikon tiistaina hankkeen sisäisen turvallisuuden strategian laatimiseksi.

Strategia on tarkoitus laatia kahdessa vaiheessa. Ensin sisäministeriö kerää alkuvuoden 2015 aikana pohja-aineistoa. Varsinaisen strategian laatiminen alkaisi seuraavan hallituksen aloittaessa.

Meidän on vahvistettava ihmisille tarjottavia sisäisen turvallisuuden palveluja.

Strategiassa on tarkoitus määritellä sisäisen turvallisuuden toimintakenttä, arvioida sisäisen turvallisuuden nykytilaa ja analysoida tulevaisuuden haasteet.

– Sisäisen turvallisuuden viranomaisten toimintakenttä on selkeästi muuttunut muun muassa kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön voimakkaan muutoksen johdosta. Sisäisen turvallisuuden strategian tavoitteena on vastata tähän muutoksen, sanoo kansliapäällikkö Päivi Nerg.

–  Meidän on vahvistettava ihmisille tarjottavia sisäisen turvallisuuden palveluja, Nerg toteaa.

– Käytännössä se tarkoittaa muun muassa varautumista ja valmiussuunnittelua, ennaltaehkäisevää toimintaa sekä viranomaispalvelujen saatavuutta vuorokaudenajasta riippumatta, kansliapäällikkö jatkaa.

Sisäministeriössä ollaan sitä mieltä, että sisäisen turvallisuuden keskeiset linjaukset täytyy tehdä poliittiselle tasolla ja kirjata hallituksen hyväksymään strategiaan. Eduskunnalle aiotaan antaa jatkossa määräajoin myös sisäisen turvallisuuden selonteko.

Ylös