Ikaalisiin menossa ennätysmäärä KD:n vaaliväkeä

21.1.2015 klo 14:28 Uutiset Kristiina Kunnas

Eduskuntavaalien viikonlopuksi nimetty avajais- ja koulutustapahtuma helmikuun alussa kerää jättimäärän kristillisdemokraatteja.

Ikaalisiin saapuu 7.-8. helmikuuta ehdokkaita tukijoukkoineen sekä jäseniä puoluejohdosta aina paikallisvaikuttajiin. Tulijoita on ympäri Suomen.

–     Ilmoittautuneita on jo yli 230. Mukaan mahtuu vielä. Tällaisen viikonlopun yhtenä tarkoituksena on aina myös verkostoituminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen, muistuttaa Kristillisdemokraattien järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

Ehdokkaat haluavat suunnitella mainontaa, oppia viestimään ja ottaa haltuun somen.

Rekimies on vastannut viikonlopun järjestelyistä. Tapahtuma vietetään Pirkanmaan tunnetussa matkailukohteessa Ikaalisten kylpylässä.

Ohjelma on monipuolinen. Poliittinen sisältö ja arvot on toinen painopiste, käytännön vaalityö toinen.

– Ehdokkaat haluavat suunnitella mainontaa, oppia viestimään ja ottaa haltuun somen, muistuttaa kansanedustajan avustaja ja KD Nuorten entinen puheenjohtaja Mikko Kiuttu. Hän opastaa sunnuntaina osallistujia Twitterin, Facebookin ja Instagramin käyttöön.

Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen on uudelleen ehdolla eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Hän kysyy omassa alustuksessaan mielenkiintoisen kysymyksen. ”Jos uutta kristillisdemokraattista yhteiskuntaa päästäisiin rakentamaan puhtaalta pöydältä, mitkä olisivat sen perusperiaatteet?”

Ikaalisiin saapuu koko kristillisdemokraattien kirjo. Mukana ovat ministeri, puoluejohto, eduskuntaryhmä kuin myös paikallistason vaikuttajat ja uudet ehdokasnimet. Edustettuina ovat eri paikkakunnat, eri lähtökohdat ja kaikki ikäluokat. KD Nuoria on runsaasti esillä, heidän joukossaan tuore puheenjohtaja Remo Ronkainen, pääsihteeri Milka Taivassalo, Raision kaupunginvaltuutettu Veera Köpsi sekä Linda-Riina Paavilainen Tampereelta.

Paras kamppisidea –kilpailussa kerätään kampanjaideoita ja –vinkkejä joko ehdokkaan tai tukijan näkökulmasta.

Tapahtumaan mahtuu vielä mukaan, viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikkona 21. tammikuuta.  Ilmoittaudu: www.kd.fi/ikaalinen

Ylös