Ahvenjärvi: Antisemitismin uhkaan on puututtava Euroopassa

23.1.2015 klo 10:00 Uutiset KD Lehti

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi nosti hallituksen kyselytunnilla esiin antisemitismin uhkaavan lisääntymisen Euroopassa. Ahvenjärvi kysyi, miten Suomen hallitus aikoo vahvistaa EU:ssa niitä toimenpiteitä, joilla puututaan uuden antisemitismin ilmiöihin ja taataan juutalaisten oikeus elää turvallisesti Euroopassa.

Viime aikaiset Pariisin tapahtumat ovat osoittaneet, ettei antisemitismi ole Euroopasta kuollut

Lisäksi hän tiedusteli ulkoministeriltä, onko hallitus valmistautunut tukemaan EU:n yhteisiä antisemitismin vastaisia toimia sekä painottamaan kahdenkeskisissä keskusteluissa antisemitismin vastaisten toimien tarpeellisuutta erityisesti maissa, kuten Unkarissa ja Ranskassa, joissa antisemitismi on lisääntynyt.

Ministeri Tuomioja toi vastauksessaan esille, että asiaan tulee suhtautua erityisellä vakavuudella, ja että toimenpiteisiin tulee ryhtyä niin jäsenvaltioiden kuin EU:nkin tasolla.

Asia on ajankohtainen, sillä ensi viikolla vietetään kansainvälistä juutalaisvainojen eli holokaustin 70. muistopäivää.

– Vaikka olemme tottuneet ajattelemaan, että juutalaisiin kohdistuva vaino Euroopassa on historiaa eikä se tule koskaan toistumaan, ovat viime aikaiset Pariisin tapahtumat osoittaneet, että antisemitismi ei ole Euroopasta kuollut, Ahvenjärvi sanoo.

Asiaa on tuonut esille myös EU:n komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans huomauttaessaan, että merkittävä määrä Euroopan juutalaisia harkitsee turvallisuusuhkien vuoksi muuttoa pois Euroopasta.

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi on ensi viikon tiistaina pääpuhujana vainojen muistopäivän juhlassa Porissa.

Ylös