Ruotsin KD:n Göran Hägglund jättää puheenjohtajan pestinsä

29.1.2015 klo 17:10 Uutiset Kristiina Kunnas

Ruotsin Kristillisdemokraatteja 11 vuotta luotsannut Göran Hägglund jättää puheenjohtajan paikkansa. Hägglund ilmoitti erostaan tänään torstaina.

– Yksitoista vuotta on riittävä aika. Vuodet ovat olleet työntäyteisiä mutta ennen kaikkea tämä ollut minulle hyvin merkityksellinen aika, Hägglund toteaa.

Hägglund aikoo ehdottaa puoluehallitukselle ylimääräisen puoluekokouksen järjestämistä. Näin uusi puheenjohtaja saisi riittävästi aikaa valmistautua vuoden 2018 vaaleihin.

Yksitoista vuotta on riittävä aika.

Hägglund täytti tällä viikolla 56 vuotta. Hän työskenteli puolueessa pitkään sekä paikallistasolla että johdossa. Ruotsin sosiaaliministerinä hän toimi 2006–2014. Syksyn vaalien jälkeen muodostettuun vähemmistöhallitukseen oikeistoallianssiin kuulunut Kristillisdemokraatit ei enää päässyt.

– Vuodet puheenjohtajana ovat olleet innostavia, opettavaisia ja ne ovat kehittäneet minua. Olen saanut kokea asioita, joita en koskaan unohda, samoin kuin olen saanut tutustua uskomattoman hienoihin ihmisiin, joita puolueessamme on, Hägglund kiitti puoluetovereitaan.

 

Ylös