Sisäministeri Räsänen koko viikon sairauslomalla

3.2.2015 klo 14:32 Uutiset Kristiina Kunnas

Sisäministeri Päivi Räsänen pääsee tänään kotiin Töölön sairaalasta, jossa hän on ollut tarkkailtavana ja tutkittavana eilisen liikenneonnettomuuden seurauksena.

Räsäsellä ei ole sisäministeriön mukaan vakavia tai pysyviä vammoja. Voimakas törmäys aiheutti ruhjeita rintakehään ja vatsan alueelle. Tutkimuksissa varmistettiin, ettei sisäelimissä ole vaurioita. Tarkkailua ja tutkimuksia tehtiin myös päänsäryn, huimauksen ja niskakipujen vuoksi.

Edelleen jatkuvien työkykyä rajoittavien lievien oireiden vuoksi ministeri Räsäselle on määrätty sairauslomaa sunnuntaihin 8.helmikuuta saakka. Hänellä on kuitenkin lupa työskennellä kevennetysti voimien mukaan sairausloman aikana. Erityisiä sijaisjärjestelyjä ei tarvita.

Räsänen joutui eilen sairaalahoitoon Virolahdella tapahtuneen liikenneonnettomuuden jälkeen. Ministeriä kuljettanut virka-auto törmäsi henkilöautoon, joka törmäsi ministerin auton eteen kärkikolmion takaa. Kolme henkilöa joutui sairaalaan. Räsänen tuotiin iltapäivällä ambulanssilla Kotkan sairaalasta helsinkiläiseen Töölön sairaalaan.

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Onnettomuuden aiheutti ministerin virka-auton eteen törmännyt henkilöauto.

Räsästä ei ole totuttu näkemään sairauslomilla. Ennen syksyn 2008 kunnallisvaaleja puheenjohtaja joutui sairaalohoitoon selkäongelmien vuoksi. Hänet on opittu tuntemaan jaksamisestaan, energisyydestään, ahkeruudestaan ja lyhyistä yöunistaan.

Räsäsen kevät on jo täyteenbuukattu. Hän aloitti oman vaalikampanjansa viime lauantaina kotikaupungissaan Riihimäellä.

KD-verkkolehti kysyi Räsäseltä viime torstaina, millaisin miettein hän aloittaa kampanjansa kuudennelle kaudelle eduskuntaan.

– Olen kiitollinen siitä hämäläisten äänestäjien osoittamasta luottamuksesta, jonka varassa olen saanut jo lähes 20 vuotta tehdä työtä, Räsänen vastasi KD-verkkolehdelle.

– Olen innolla lähdössä kampanjoimaan. Mukava on aloittaa kotikaupungista Riihimäeltä. Tavoitteeni on, että saisin jatkaa työtä turvallisuuden, perheiden ja yrittäjyyden puolesta, Räsänen kertoi.

Sunnuntaina oli vielä hektinen kokous hallituksen puheenjohtajien kesken. Neuvottelujen jälkeen Räsänen sai iloita siitä, että Kristillisdemokraattien alusta lähtien vastustama kotihoidontuen jakaminen kariutui, eikä sitä tuoda eduskuntaan äänestettäväksi.

Tapahtumaa kiireisen sisäministerin arjessa riittäisi. Myös puheenjohtajalle asetetut odotukset  olivat tälle viikolle isot. Perjantaina on KD:n eduskuntavaalien lanseeraustilaisuus medialle. Viikonloppu oli tarkoitus viettää Ikaalisissa. Ikaalisten kylpylään kokoontuu 250 kristillisdemokraattia kouluttautumaan eduskuntavaaleihin. Mukana on suuri määrä ehdokkaita ja heidän tukijoukkojaan.

Ylös