Antero Laukkanen: Jokainen ehdokkaalle annettu ääni on ostopäätös

12.2.2015 klo 07:15 Kotimaa

Positiivista asennetta, myyntihenkisyyttä ja ammattimaista otetta – siinä espoolaisehdokas Antero Laukkasen keskeisiä eväitä ensi kevään vaalivoittoon.

Amerikan-lennolta miltei suoraan Ikaalisten vaalistarttiin saapuneen Laukkasen unirytmit olivat vielä sekaisin, mikä ei ”Vuoden 2012 positiivisimman espoolaisen” tittelin omaavaa miestä haitannut. Päinvastoin: energisenä tunnettu kunnallispoliitikko ja pastori tuntui Atlantin takaa saaneen, jos mahdollista, vielä tavallistakin enemmän virtaa olemukseensa. Laukkasen vauhdikas ja informatiivinen tietoisku räjähdytti ilmoille naurupommeja, joita varten osanottajille olisi voinut kokoussalin ovella jakaa jo ennalta kuulosuojaimia.

Laukkasen tulokulma aiheeseen oli markkinointihenkinen.

– Äänisaalis on aina ostopäätös, ja poliittinen kampanja oman ehdokkuuden myymistä, Laukkanen latasi.

Ja jatkoi:

– On tuote, eli sinä, ja on ostajat, eli äänestäjät. Keskeinen kysymys on, miten nämä kaksi yhdistetään menestyksellisesti toisiinsa?

Monien vaalien konkari korosti ammattimaista otetta, jossa kaikki mahdolliset – mutta hyväksyttävissä olevat – keinot valjastetaan maksimaalisen äänimäärän keräämiseksi.

Ehdokkaan oman sanoman on käytävä yksiin hänen puolueensa sanoman kanssa, Laukkanen muistutti.

Toisin kuin ehkä usein luullaan, tätä tavoitetta ei Laukkasen mukaan silti voi toteuttaa minkään epärealistisen ja höttö-aineksista rakennetun, valheellisen ehdokaskuvan varaan.

– En ole missi, en supersankari enkä kahlekuningas, vaan olen minä. Siksi myös ehdokkuuden tulee perustua todelliselle persoonalleni, Laukkanen korosti.

Jotta äänestäjällä olisi peruste antaa äänensä juuri sinulle, ehdokkaan on kyettävä tekemään tälle lupaus asiasta tai asioista, jotka hän valituksi tultuaan toteuttaa.

– Mikä on sinun lupauksesi, kehotti Laukkanen ehdolla olevia KD:läisiä miettimään ennen vaaliteltalle lähtöään.

Lopuksi, muttei lainkaan vähiten tärkeänä asiana, Laukkanen painotti laadukkaiden ehdokasvalokuvien merkitystä.

– Niiden ottaminen kannattaa aina jättää ammattilaisten tehtäväksi, hän totesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylös