Kristillisdemokraatit käyttävät poliittista mandaattiaan

12.2.2015 klo 12:23 Kolumnit Peter Östman

Viime viikko oli myrskyisä. Edeltävänä sunnuntaina hallituspuolueiden johtajat päättivät romuttaa ehdotuksen kotihoidon tuen jakamisesta sekä olla rajoittamatta subjektiivista oikeutta päivähoitoon. Maanantaina puheenjohtaja Räsänen joutui liikenneonnettomuuteen ja vietiin sairaalaan.

Vietin viime viikon Yhdysvalloissa ja osallistuin kongressin kansalliselle rukousaamiaiselle. Media oli koko ajan yhteydessä viimeaikaisten sisäpoliittisten tapahtumien ja puoluejohtajamme sairausloman vuoksi. Uutisotsikoiden mukaan KD mm. kaatoi perhepaketin ja nyt pysäyttää äitiyslain uudistamisen sekä transseksuaaleja koskevan lain etenemisen. Osa on halunnut saada KD:n näyttämään yhteistyökyvyttömältä sekä siltä, että emme olisi oikeutettuja hallituspaikkaan.

KD on pyrkinyt olemaan lojaali hallituskumppani, ei keräämään irtopisteitä.

Olemme olleet hallituksessa hyväksymässä esityksiä, joista osa on ollut hyviä, osa vähemmän hyviä. KD on pyrkinyt olemaan lojaali hallituskumppani, ei keräämään irtopisteitä.

Perhepolitiikka, kotihoidontuki ja näkemykset vanhemmuudesta koskevat syvästi kristillisdemokraattista ideologiaa. Se tehtiin selväksi osapuolille hallitusneuvotteluissa. Nyt, kun vaalikautta on enää muutama viikko jäljellä, yrittävät kuitenkin muut hallituskumppanit ajaa näitä kysymyksiä eteenpäin. KD sanoi ei. Jotkut sanovat, että KD käyttää hyväkseen valtaansa. Meillä on sama oikeus kuin muilla poliittisilla puolueilla käyttää poliittista mandaattia – tällä kertaa hallituspuolueena. Luonnollisesti olemme hereillä, kun kyse on ydinkysymyksistämme.

Tiivistäen, kannatamme ehdotuksia, jotka ovat hyödyksi maallemme, yrityksillemme ja perheillemme. Sanomme kuitenkin ei ehdotuksille, joilla on mielestämme negatiivinen vaikutus perheille.

Ylös