Rohkeutta on puolustaa heikkoa

12.2.2015 klo 12:19 Kolumnit Päivi Räsänen

Rohkeutta on puolustaa heikkoa. Ihmisarvo on markkina-arvoa tärkeämpää.  Yhteiskunnan heikoimpien ääni on niin hento, ettei se kanna poliittiseen keskusteluun, ellemme pidä heidän puoliaan.

Rohkeutta on neuvotella. KD on tällä vaalikaudella saanut monia tavoitteitaan läpi. Ajoittain meitä on syytetty kompromisseista. Mikään puolue ei hallituksessa saa kaikkia tavoitteitaan läpi. Rohkeutta on rakentaa yhdessä mahdollisimman hyvää neuvottelutulosta.

Rohkeutta on tasapainottaa taloutta. Hallitus on joutunut tekemään vaikeita päätöksiä, leikkauksiakin. Ellemme saa taloutta tasapainoon, lapsillemme ei jää perinnöksi hyvinvointivaltiota vaan isot velat. On sittenkin rohkeampaa toimia nyt.

Rohkeutta on uudistaa rakenteita. Rakenneuudistukset puhuttavat kansaa ja poliitikoita. Kristillisdemokraatit ovat uudistuksista neuvoteltaessa muistuttaneet, että rakenteet ovat ihmistä varten, ei toisinpäin.

Rohkeutta on säilyttää se, mikä on hyvää. Kristillisdemokraatteja sanotaan vanhanaikaisiksi. Sitä me emme ole. Päinvastoin, katsomme tulevaisuuteen. Kysymme rohkeasti, mihin esimerkiksi perhepoliittiset linjaukset johtaisivat pitkällä aikavälillä. Puolustamme kestävää tulevaisuutta.

Rohkeutta on arvostaa elämää. 2000-luvun arvokeskustelu on kiirehtinyt tekemään kuolemasta ratkaisun sekä elämän alkuun että aikaistettuun loppuun. Elämä tarvitsee puolustajansa myös tulevalla vaalikaudella.

Rohkeutta on yrittää parhaansa. KD:lla on suuri joukko kansanedustajaehdokkaita ympäri Suomea. Jokainen antaa tärkeän panoksen puolueen ja Suomen tulevaisuuden hyväksi. On hienoa nähdä, miten ensikertalaiset uskaltavat astua tuntemattomaan, ja konkarit jälleen kerran laittavat itsenä likoon. Rohkeutta on!

Ylös