”Metropolihallintoa ei nyt tarvita”

13.2.2015 klo 08:43 Politiikka Samuli Rissanen

Uudenmaan kansanedustaja Jouko Jääskeläinen pitää maakuntaliittoa realistisena vaihtoehtona metropolihallinnolle.

On hyvä, että hallituspuolueet eivät näytä etenevän metropoliratkaisussa. Uutta hallintoporrasta ei nyt tarvita

Helsingin seudun kuntien parempaan yhteistyöhön tähdännyt metropolihallinto-hanke näyttää kaatuvan kokoomuksen vastustukseen. Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on Helsingin Sanomien (13.2.) mukaan kertonut kokoomuksen kielteisen kannan hankkeeseen muiden hallitusryhmien edustajille.

Syyksi Risikko mainitsee sote-uudistuksen jumittumisen ja päällekkäisen hallinnon lisääntymisen metropolihallinnon myötä. Kristillisdemokraattien Uudenmaan kansanedustaja ja maakuntavaltuuston jäsen Jouko Jääskeläinen on samoilla linjoilla.

– On hyvä, että hallituspuolueet eivät näytä etenevän metropoliratkaisussa. Uutta hallintoporrasta ei nyt tarvita, hän sanoo.

Jääskeläinen arvioi, että kun sote-valmistelu on kesken, ei kunnille jääviä tehtäviä pystytä vielä tarkoin arvioimaan. Myöskään ehdotus metropolivaaleista ja vaalitavasta ei osunut kohdalleen.

Käytännössä Maakuntaliitolla olisi nyt Jääskeläisen mielestä eräin lisävaltuuksin, parhaat edellytykset hoitaa maankäytön, asumisen ja liikenteen ongelmakohtia Uudellamaalla.

– Samalla hoidettaisiin koko Uudenmaan alueen asioita. Kaikissa metropolivaihtoehdoissa oli vaara, että osa kunnista olisi jäänyt metropolin ulkopuolella melkeinpä syrjäkylän asemaan, Jääskeläinen huomauttaa.

 

Ylös