Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi vuoden lopulla

19.2.2015 klo 06:35 Kotimaa

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi viime vuoden lopulla verrattuna vuoden takaiseen.

 Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan avoimia työpaikkoja oli loka-joulukuussa tarjolla 19 800. Se on lähes viidennes enemmän kuin vuoden 2013 vastaavana ajanjaksona. Koko viime vuoden ajalta tarkasteltuna avoimien työpaikkojen määrä laski hieman.

Vaikka avoimien työpaikkojen määrä nousi loppuvuodesta, aiempaa useampi niistä on osa-aikaisia.

Avoimista työpaikoista entistä suurempi osuus, 75 prosenttia, oli yksityisten yritysten tarjoamia. Runsas viidesosa oli osa-aikaisia, kun vuotta aiemmin osa-aikaisten tehtävien osuus oli ainoastaan yhdeksän prosenttia.

Tilastokeskuksen neljästi vuodessa tehtävän kyselyn tiedot kerätään yksityisen ja julkisen sektorin rekrytoinneista vastaavilta henkilöiltä.

Ylös