”Ytimessä kannattaa näkyä”

18.2.2015 klo 16:33 Kotimaa Samuli Rissanen

Helsinki on KD:lle strategisesti tärkeä, vaikka oma kansanedustaja pääkaupungista puuttuukin. Tänään KD:n näkyvät hahmot jalkautuivat aivan kaupungin ytimeen.

Kristillisdemokraatit tarjoilivat helsinkiläisille tänään harvinaista herkkua. Lasipalatsin edustalle, aivan ydinkeskustaan jalkautuivat niin sisäministeri Päivi Räsänen kuin suurin osa KD:n kansanedustajistakin. Varapuheenjohtajista paikalle ehti savonlinnalainen Teuvo V.Riikonen.

Sillä ei ole merkitystä, kuinka moni tulee pelkästään sopalle ja kuinka moni meitä aikoo äänestää. Täällä olemme ihmisiä varten

Tuulessa ja nollakelissä Helsingin Kristillisdemokraattien Tuulikki Teporan, Hanna-Kaisa Simojoen ja Paula Pennanen-Aitan tarjoilema hernesoppa maistui erikoisen hyvältä.

Puheenjohtaja Päivi Räsänen piti valittua paikkaa sikälikin erinomaisena, että Sokoksen, Forumin kauppakeskuksen ja Kampin ostoskeskuksen välillä sahaa tuhansia ihmisiä. Räsästäkin pyydettiin ahkerasti juttusille, selfie-kuviin ja nimikirjoituksiin.

Jo etukäteen kysytty vieras oli myös Savo-Karjalan eduskuntavaaliehdokas Sari Essayah, joka kiertää tänään ryhmän mukana niin Helsingissä, Vantaalla kuin Espoossakin. Essayah’n oma kampanja on käynnistynyt niin ikään Savo-Karjalassa, jossa hän aikoo tulevien viikkojen aikana kiertää ”kaikki kunnat ja markkinat.”

Helsingissä näkyminen on hänen mukaansa puolueen kannalta erittäin tärkeää, vaikka oma KD-kansanedustaja pääkaupungista puuttuukin. Puolueen näkyvät hahmot tarjoavat myös mielellään taustatukea paikallisille ehdokkaille.

– Itsekin olen nyt ohjannut useamman henkilön myös helsinkiläisen KD-ehdokkaan juttusille, Essayah kertoo.

Ihmiset on myös kohdattava pyyteettömästi ja nöyrästi.

– Sillä ei ole merkitystä, kuinka moni tulee pelkästään sopalle ja kuinka moni meitä aikoo äänestää. Täällä olemme ihmisiä varten, Essayah sanoo.

Ylös