Östman: Onko Suomessa demokratiavaje?

19.2.2015 klo 18:17 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman nosti tänään eduskunnan kyselytunnilla esiin demokratiavajeen, josta ovat kielineet viimeaikaiset ääriliikkeiden iskut Euroopassa.

Vaikka ääriliikkeiden väkivallanteot ovat viime aikoina yleistyneet Euroopassa, niin toistaiseksi vastaavanlaista liikehdintää ei ole Suomessa esiintynyt. KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman on kuitenkin huolestunut eri ryhmien aktivoitumisesta.

Hän viittaa Jyväskylän yliopiston tekemään tutkimuksen, jonka mukaan lisääntyvä määrä nuoria olisi valmis käyttämään radikaalimpia keinoja poliittisen vaikutusvallan saamiseksi.

Östman nosti aiheen esiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Hänen pääministerille esittämän suullisen kysymyksen taustalla oli myös perussuomalaisten nuorten ilmoitus polttaa EU-lippu Mikkelin Kirkkopuistossa ensi lauantaina. Perussuomalaiset nuoret ilmoittivat lipun poltosta tämänpäiväisessä tiedotteessaan. Samalla nuorisojärjestön linja muuttuu EU-kriittisestä EU-vastaiseksi.

Östman pitää lipun polttamista huolestuttavana eleenä.

– Onko demokratiavaje Suomessa iso ongelma ja jos on, niin millä keinoilla saisimme suunnan muutettua, hän kysyi pääministeriltä.

Ylös