”Politiikassa pitääkin olla eri mieltä-muuten ollaan diktatuurissa”

3.3.2015 klo 09:38 Politiikka Samuli Rissanen

Keski-Suomen eduskuntavaaliehdokas ja KD:n Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Marika Visakorpi on huolissaan vihapuheesta ja kielenkäytöstä, joka ei tunne rajoja nettimaailmassa.

Ihmisten kielenkäyttö ja tapa, jolla ilmaistaan itseään netissä on aika reipasta. Pikkuisen sordiinoa olisi paikallaan

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu, kihlakunnansyyttäjä ja varatuomari Marika Visakorpi kertoo Äänekosken KaupunkiSanomien järjestämässä X-studiossa olevansa huolissaan väkivaltarikollisuuden korkeasta tasosta ja suomalaisten kielenkäytöstä netissä.

– Ihmisten kielenkäyttö ja tapa, jolla ilmaistaan itseään netissä on aika reipasta. Pikkuisen sordiinoa olisi paikallaan, hän sanoo.

Visakorpi muistuttaa, että pilkkaaminen ei rakenna ketään ja kunnioittaa pitää, vaikka olisi kuinka eri mieltä asioista. Politiikassa suorastaan pitääkin olla eri näkökulmia asioihin.

– Muutenhan puhuttaisiin diktatuurista, hän huomauttaa.

Visakorven mielestä on ajan hengen mukaista, että kaikkea kyseenalaistetaan. Perinteisistä kristillisistä arvoistakin puhutaan usein negatiivisessa sävyssä. Kritiikissä unohtuu kuitenkin helposti, että ilman kristillistä perintöä ja arvopohjaa Suomikin näyttäisi nyt hyvin erilaiselta maalta.

– Nykyinen hyvinvointimme juontuu pitkälti uutterista ihmisistä, jotka uskoivat välittämiseen, oikeudenmukaisuuteen ja vastuullisuuteen.

Äänekosken KaupunkiSanomat kysyi X-studioon kootuilta Kristillisdemokraateilta myös puolueen mahdollisuuksista menestyä tulevissa eduskuntavaaleissa Keski-Suomessa. Vuonna 2011 paikka menetettiin, kun 24 vuotta KD:n kansanedustajana vaikuttanut Toimi Kankaanniemi tippui eduskunnasta. KD-porukan kakkoseksi nousi jo tuolloin Visakorpi yli 2400 äänellä.

Viimeisimmissä maakunnallisissa gallupeissa KD näyttää vallanneen takaisin viime vaaleissa ja niiden jälkeen menetettyjä asemia Keski-Suomessa.

– Uskon, että mahdollisuuksia paikkaan on. Meillä on tosi hieno ja monipuolinen ehdokasjoukko ja teemme kovasti työtä paikan eteen. Äänestäjät sitten päättävät, mihin se riittää, Visakorpi arvioi.

 

 

Ylös