Kansanedustajaehdokkaat törmäävät yhä useammin vihaan

5.3.2015 klo 09:41 Kotimaa Samuli Rissanen

Ehdokas joutuu varautumaan kiusantekoon niin netissä kuin ulkomaailmassakin.

YLE uutisoi (YLE, Turku, 5.3.), että sosiaalinen media on luonut uuden väylän antaa palautetta ehdokkaille. Ehdokkaat kokevat eritasoista vaaliraivoa, mutta se on muuttunut myös entistä hyökkäävämmäksi. Juttua varten YLE haastatteli kansalaisten vaaliraivoa niskaansa saaneita ehdokkaita, joiden joukossa on salolainen KD-ehdokas Elina Seitz.

Vaalikampanjointi on vasta aluillaan, mutta Seitz on jo kokenut netin kautta nimittelyä ja solvaamista. Hän ylläpitää Salon kuntalaisfoorumia. Sosiaalisessa mediassa levinnyt salolainen koulukiusaamistapaus päätyi myös foorumin palstoille. Seitz, foorumin ylläpitäjänä, rajasi keskustelua ajatellen lasten oikeuksia.

– Tämän jälkeen siellä epäiltiin, että Seitz tekee jo eduskuntavaalikampanjaansa. Ja, että tämä on Seitzin diktatuuria. Sitten jo nimiteltiin ylläpidon paskantärkeäksi pikkuhitleriksi.

Seitz hämmästelee, miten aikuiset ihmiset kirjoittavat netissä omalla nimellään ja omalla kuvallaan vaikka mitä.

– On puhuttu myös siitä, että netissä tapahtuva kirjoittelu ja raivo siirtyvät kasvokkaisiin kohtaamisiin. Miten me käyttäydymme, miten me kohtelemme toisiamme – se on iso huolenaihe nykyään, hän sanoo.

Seitz on mukana Salon kunnallispolitiikassa, joten hän on tottunut saamaan jos jonkinlaista palautetta. Nettiraivon kohteeksi joutumisen jälkeen Seitzkin pohtii omia toimiaan vaalikampanjan edetessä.

– Kyllä sitä miettii, onko vaalitilaisuuksissa jonkinlaisia turvajärjestelyjä. Tai jos laitan autooni tarrat, joissa on nimeni, tullaanko niitä töhrimään. Aikaisemmissa vaaleissa en ole joutunut tällaisia asioita edes miettimään, hän kertoo.

Lue koko YLE:n juttu: http://yle.fi/uutiset/kansanedustajaehdokkaat_kohtaavat_vaaliraivoa/7844336

 

 

Ylös