Heureka täyttyi perinteisen avioliiton puolustajista

28.3.2015 klo 14:33 Politiikka KD Lehti

Vantaan tiedekeskus Heurekassa järjestäytyivät perinteisen avioliiton kannattajat. Ranskan  La Manif Pour Tous liikkeestä innoituksensa saanut Aitoavioliitto -liike aikoo kerätä 50 000 nimeä kansalaisaloitteelle ja perua sukupuolineutraalin avioliiton eduskunnassa.

Paikalla luennoi professoreita ja ulkomaisia vieraita. Vieraina Ranskan suurmielenilmaisut avioliiton puolesta järjestäneen La Manif Pour Tous -järjestön presidentti Ludovine de La Rochère, sekä Varro Vooglaid Viron avioliittoliikkeestä. Ludovine de La Rochère kertoi tilaisuudessa että Ranska avioliittoliike alkoi hyvin pienestä.

– Meitä oli kolme henkilöä aluksi. Lopuksi 1,4 miljoonaa ranskalaista marssi avioliiton puolesta Pariisissa. Sukupuolineutraaliavioliitto on mennyt läpi Ranskassa, mutta emme koskaan luovuta.

Virolainen yliopisto-opettaja Varro Vooglaid kertoo suoranaisesta vainosta, jota hänen avioliiton puolustava liikkeensä on kokenut Virossa.

– Kyse ei ole vain perheestä. Kyse on myös sananvapaudesta, jota me puolustamme. Lehdistö mustamaalaa liikettämme aktiivisesti. Minun on kerrottu saaneen jopa Putinilta rahaa, Voodlaid hymähtää.

Aitoavioliitto -kansalaisaloitteen keräys alkaa huomenna. Tavoitteena on kerätä 50 000 nimeä, jonka jälkeen aloite jätetään eduskunnalle, jotta eduskunta käsittelisi avioliittoasian uudelleen. Kansalaisaloitteen tavoitteena on kumota joulukuussa 2014 eduskunnan hyväksymä sukupuolineutraali avioliittolaki.

IMG_1347

Ludovine de La Rochère ja Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä osoittivat tukensa Aito Avioliitto hankkeelle.

 

 

 

 

 

Ylös