Pirkka Aalto nousi vahvaksi ehdokasnimeksi Lapin mediassa

15.4.2015 klo 18:00 Uutiset

–Olen positiivisen yllättynyt siitä, että täkäläinen media nosti jo hyvissä ajoin minut varteenotettavaksi ehdokkaaksi ja mahdolliseksi läpimenijäksi, sanoo täysillä Lapin piirissä kampanjoiva Pirkka Aalto.

Kolmasosan maamme kaikkien vaalipiirien pinta-alasta kattava Lappi on todellinen haaste kampanjoitavaksi – etenkin, kun sen tekee KD:n riveissä yksi ainoa mies.

Haasteeseen rohkeasti tarttunut Pirkka Aalto sanoo viimeisten kampanjointipäivien kynnyksellä kokevansa, että on saanut erittäin hyvin niin näkyvyyttä kuin kuuluvuutta omalle ehdokkuudelleen.

–Yksin kampanjoidessa saa hyväkseen sen edun, että voi vapaasti ja täysimääräisesti hyödyntää kaiken julkisuuden, jota ehdokkaalle on tarjolla.

Aalto sanookin osallistuneensa kaikkiin maakuntalehtien vaalipaneeleihin, joihin vain on ehtinyt ja päässyt. Niitä on hänelle kertynyt jo lähes kolmekymmentä.

–Pelkästään tätä kautta olen saanut omia poliittisia näkemyksiäni ja mielipiteitäni julki hyvin isolle joukolle äänestäjiä, hän kertoo.

KD:n vahvasti eettistä arvopohjaa niin avioliittoa, eutanasia- ja päihdekielteisyyttä, turvallisuuspolitiikkaa sekä elinkeino- ja terveydenhuoltopalveluita koskevissa paneelikeskusteluissa esiintuonut Aalto sanoo myös tältä osin erottuvansa omana itsenään muiden puolueiden ehdokasjoukosta.

Lappilaiset lehdet ja radiokanavat ovat nostaneet Pirkka Aallon varteenotettavaksi ehdokkaaksi ja mahdolliseksi läpimenijäksi ensi sunnuntain vaaleissa.

–Lähtökohta koko kampanjassani on ollut profiloitua ensisijaisesti henkilönä omalla persoonallani, ennemmin kuin puolueen nimissä, sanoo luontoaktivistina Lapissa laajalti tunnettu Aalto.

Taktiikka mitä ilmeisimmin toimii päätellen siitäkin, millä myönteisyydellä alueen johtavat lehdet ja radiokanavat ovat huomioineet KD:n ehdokkaan ja nostaneet hänet yllättäjänimeksi ja varteenotettavaksi läpimenijäksi.

Kun kampanjoitavana on sadan tuhannen neliökilometrin suuruinen alue, ei yksi mies ehdi kiertää kaikkialla. Aalto sanookin hyödyntäneensä niin sosiaalista mediaa, tienvarsimainontaa kuin ehdokasilmoittelua lähes kaikissa lappilaisissa paikallislehdissä.

–Some on edullinen, tehokas ja lähes välttämätön tapa kertoa itsestä näin isossa vaalipiirissäi. Silti täällä on paljon myös ihmisiä, joilla ei edes ole tietokonetta, ja jotka hakevat ehdokkaansa lehti-ilmoituksista.

Aalto sanoo tehneensä tyttärensä kanssa viime viikolla vajaan tuhannen kilometrin kampanjointimatkan Enontekiölle, jonka aikana ehti tuijottaa omaa ehdokaskuvaansa lukuisat kerrat tienvarren julisteista.

–Silloin tuli tunne, että ei tämä ainakaan siitä jää kiinni, etteikö minua täällä ehdokkaana tunnettaisi.

–Menin läpi tai en, olen kaiken kaikkiaan kokenut kampanjoinnin hyvin antoisana. Niin tapaamieni lappilaisten ihmisten, kuin muiden puolueiden ehdokkaiden kohtaamisten suhteen.

Sunnuntain vaalipäivän kovaa vauhtia lähestyessä Aalto aikoo vielä ehtiä loppuviikosta käydä kotoaan Kemijärveltä sekä Torniossa että Rovaniemellä.

–Tietoisuus siitä, että KD:lla tällä kertaa on todellinen mahdollisuus lappilaisen kansanedustajan läpimenoon, antaa potkua jatkaa vaalityötä täysillä loppuun asti, Aalto sanoo.

 

Pirkka Aallosta ja hänen teemoistaan myös näillä sivuilla:

www.pirkkaaalto.fi

Facebook –sivut  https://www.facebook.com/pages/Pirkka-Aalto/1468858586678148?ref=hl

Retkiblogi: http://pirkka-aalto.blogspot.fi/