Sari Essayah on somen kuningatar

16.4.2015 klo 09:20 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Savo-Karjalan eduskuntavaaliehdokas Sari Essayah on ylivoimainen tykkäyskuningatar sosiaalisessa mediassa. Essayah on imuroinut tykkäyksiä samaan tahtiin Vihreiden tykkäysmagneetin Pekka Haaviston kanssa.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tietojärjestelmätieteen oppiaineessa on kerätty aineistoa puolueiden Facebook-kannatuksesta. Aineiston perusteella on tehty valtakunnallinen analyysi siitä, ketkä ehdokkaat tulisivat valituiksi eduskuntaan kevään 2015 eduskuntavaaleissa, mikäli vaalitulos noudattelisi Facebook-menestystä. Ennuste on tehty yhteensä lähes 700 000 tykkäyksen analyysin perusteella. Aineisto on kerätty kampanja-aikana 19.3.‒31.3.

Eniten tykkäyksiä puolueista keräsi kokoomus, jolla on kaikista tykkäyksistä noin 23 prosenttia. Kakkosena tulivat vihreät, jotka saivat 19,7 prosenttia tykkäyksistä. Kolmoseksi sijoittuu SDP, joka keräsi 15,2 prosenttia tykkäyksistä. Kolmen kärkeä seuraavat vasemmistoliitto (13,3 %), keskusta (11,3 %), perussuomalaiset (7,2 %), RKP (5 %) ja kristillisdemokraatit (5 %).

Ehdokkaista tykkäysharavaksi nousi Kokoomuksen Alexander Stubb 33 995 tykkäyksellä. Toiseksi tuli Pekka Haavisto 12 367 ja kolmanneksi KD:n Sari Essayah 12 184 tykkäyksellä. Essayah on ylivoimainen sosiaalisen median kuningatar ja omassa luokassaan myös KD:n ehdokkaiden joukossa.

Toiseksi parhaiten KD:n ehdokkaista some-mittelössä pärjäsi Vaasan vaalipiirin Peter Östman 1538 tykkäyksellä. Puheenjohtaja Päivi Räsänen keräsi facebookissa 1337 tykkäystä. Uudenmaan piirin KD-ehdokas Tiina Tuomela on myös kunnostautunut kampanjoimaan sosiaalisessa mediassa 779 tykkäyksellä.

 

 

Ylös