Ehdokas Sari Essayah’lla ei ole normipäivää

16.4.2015 klo 23:04 Politiikka Kristiina Kunnas

– Näissä vaaleissa ei ole normipäivää! Vauhti on hirmuinen, mutta se sopii minulle, ikiliikkuja ja kävelyn entinen maailmanmestari Sari Essayah tunnustaa.

– Koko Kristillisdemokraattien ehdokasjoukko tekee hartiavoimin töitä, Essayah kiittää.

Kristilisdemokraattien kansanedustajaehdokas Sari Essayah kampanjoi uudessa Savo-Karjalan vaalipiirissä, joka käsittää koko Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan. Hän on kiertänyt vaalipiirinsä kaikissa kunnissa ja ollut liikkeellä koko kevään.

Essayah latasi Facebookiin kertomuksen kampanjapäivästään pääsiäisen jälkeisenä keskiviikkona 8. huhtikuuta.

Kotoa Lapinlahdelta oli lähtö aamulla klo 6.15. Auton ratissa oli onneksi oma aviomies. Sen jälkeen oli pysähdys Vuorelassa, julisteiden ja esitteiden antaminen tukijoukoille, vaalijulisteiden kiinnittäminen tolppiin, Kiteen toritapahtuma. Kiteellä oltiin parin tunnin ajan ja otettiin vastaan ihmisten lisäksi myös rakeita ja räntää. Kiteeltä jatkettiin Tohmajärven torille, sieltä uudelleen Kiteen kautta (hakemaan unohtunut roll up -juliste) Iisalmeen, jossa Essayah osallistui Metsäpaneeliin.

– Paneelin jälkeen mieheni Roope ajoi minut Helsinkiin lähtevälle junalle. Hän oli paneelin aikana ehtinyt heittää keikan Sonkajärvelle viemään vaalimateriaalia sekä lisäksi hankkia minulle eväitä.

Ehdin nukkua muutaman tunnin.

– Olisi voinut kuvitella, että ilta rauhoittuisi junan kyydissä. Mutta myrsky olikin kaatanut puita Kuopio-Pieksämäki -rataosuudella, Essayah kertoo.

Matkustajat siirrettiin bussikuljetukseen ja vasta Pieksämäeltä matka jatkui pendolinon kyydillä Helsinkiin.

– Juna lähti niin äkäisesti asemalta, etteivät kaikki ehtineet mukaan. Kymmenen minuutin matkan jälkeen pendolino peruutti takaisin Pieksämäelle.

– Lopulta olin kahden maissa yöllä Helsingissä, pari tuntia myöhässä. Aamulla varhain piti olla pirteänä tv-haastattelussa. Ehdin nukkua muutaman tunnin.

Sari Essayah kertoo, että juuri tähän samaan aikaan perheen lukiolainen on tehnyt kouluun kirjaesitelmää opuksesta ”Kuka hullu haluaa poliitikoksi?”

– Miksiköhän hän tällaisen kirjan valitsi, Sari Essayah naurahtaa.

Essayah’n Facebook-poliitikkoprofiilin tykkäykset ovat nousseet tilastojen mukaan vaalien sosiaalisen median kärkeen.

Lue lisää:

https://www.kdlehti.fi/2015/04/16/sari-essayah-o…men-kuningatar/ ‎

 

 

 

 

Ylös