Leena Rauhala tuntee omaishoitajien väsymyksen

18.4.2015 klo 00:50 Politiikka Kristiina Kunnas

– Siksi minä tästä työstä jaksan motivoitua, kun näen niin paljon asioita, joita voisi lainsäädännöllä korjata, toteaa viidennelle kaudelle Arkadianmäelle pyrkivä tamperelainen Leena Rauhala.

Vaalipäivän aattona lauantaina Tampereen keskushermoa eli Hämeenkatua pitkin kävelee muuten aivan normi-manselaisia, mutta kymmenellä heistä onkin tamperelaiskansanedustaja Leena Rauhalan ehdokasliivi päällään.

Talkoolaiset kävelevät lauantaina pareittain Hämeenpuiston ja rautatieaseman väliä Leena Rauhala -liivit yllään.

– Näitä ja muita tempauksia me täällä taustalla Leenan tukijoukon kanssa mietimme ja toteutamme, kertoo Rauhalan vaalipäällikkö Raimo Tukiainen.

Talkoolaiset kävelevät lauantaina pareittain Hämeenpuiston ja rautatieaseman väliä Leena Rauhala -liivit yllään.

Tukiainen ja muu kampanjajoukko innostivat Leena Rauhalan ottamaan houkuttavaksi vaaliaseekseen punaisen peltipurkin. Sen sisään tilattiin paikalliselta kahvipaahtimolta Mokkamestareilta kahvi. Peltinen kahvipurkki on herkullinen esine.

– Mutta näitä ei voi ostaa, vaikka moni on yrittänyt. Sen sijaan arvontaan osallistuvat kaikki, jotka lähettävät minulle palautemeiliä tai antavat kirjallista palautetta vaalimökillä, Rauhala kertoo.

Rauhalan esitteen takasivulla on kysymys: ”Mitä Sinulle kuuluu? Oletko tyytyväinen nykymenoon? Voit vaikuttaa asioihin kirjoittamalla Leenalle.”

Leena Rauhala on elänyt monta viikkoa hektistä vaalikampanjaa. Perjantaina hän tapasi Tampereen väkeä vaalimökillä Keskustorilla. Iltapäivällä hän puhui omalle tukijoukolleen sekä muille osallistujille Hämeenpuiston varrella olevassa lähetyskodissa.

– Vaalisäät ovat olleet kylmää, myrskyä, tuulta ja sadetta. Minua kuitenkin motivoi niin paljon se, että saisin olla tuomassa apua omaishoitajien tilanteeseen ja hoitamassa vanhuspalvelut paremmalle tolalle, että olen jaksanut.

– Tiedän tarkkaan, miten kovilla omaishoitajat ovat. Samalla yhteiskunta säästää valtavasti heidän uhrautuvan työnsä vuoksi.

– Lainsäädännöllä pystytään korjaamaan monia asioita, Rauhala vakuuttaa.

– Aina olen äänestänyt Leenaa, kuiskaa Rauhalan kannattaja pöydän toiselta puolen.

– Tarvitsemme hänen kaltaisiaan kansanedustajia.

Amurin kaupunginosa sijaitsee Hämeenpuistosta itään.

– Tämä on Leenan kannatukselle vahvaa aluetta, vaalipäällikkö Tukiainen muistuttaa.

Tukijoukon kanssa vietetyn iltapäivähetken jälkeen Leena Rauhala siirtyy jälleen Keskustorin vaalimökille. Ei mene kuin pieni hetki, kun jo ensimmäinen omaishoitajien tilanteesta huolestunut kansalainen on uppoutunut keskusteluun kansanedustaja/kansanedustajaehdokas Rauhalan kanssa.

 

 

 

Ylös