KD pärjännyt erittäin hyvin Hämeessä, Uudellamaalla ja Savo-Karjalassa

19.4.2015 klo 21:05 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien tilanne näyttää tiukimmalta Kaakkois-Suomessa. Kansanedustaja Sari Palm on ensimmäinen viivan alla ennakkoäänten jälkeen.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen saapui Pikkuparlamentin atriumiin viimeisimpien puheenjohtajien joukossa. Hänen luotsaamansa Kristillisdemokraatit ovat pärjänneet mainiosti muutamissa piireissä kuten Savo-Karjalassa, Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Sari Essayah näyttää jälleen keräävän valtavan henkilökohtaisen äänipotin ja sitä myötä varmistavan edustajapaikan uuteen Savo-Karjalan vaalipiiriin. Hämeessä Päivi Räsänen on vahvistanut asemaansa ja ennakkoarvailuista huolimatta näyttää menevän kirkkaasti läpi.

Pirkanmaalla istuva kansanedustaja Leena Rauhalan valinta näyttää myös todennäköiseltä. Uudenmaan KD-läpimenijä näyttää olevan espoolainen Antero Laukkanen, joka nousisi uutena eduskuntaan. Istuva kansanedustaja Jouko Jääskeläinen hengittää kuitenkin niskaan.

Vaasan vaalipiirissä istuva kansanedustaja Peter Östman on kirimässä kohti jatkokautta. Sen sijaan Kaakkois-Suomen KD-edustaja Sari Palm käy tiukkaa kamppailua vaalipäivän äänistä. Hän uhkaa tippua, vaikka Kouvolan äänistä on vielä laskematta suurin osa.

– Nyt näyttää siltä, että menetämme yhden edustajapaikan, Räsänen suri tultuaan Pikkuparlamenttiin vaalien tulosillassa.

 

Ylös