Kristillisdemokraattien vaalijännitys alkoi-ennakkoäänistä 4,1 prosenttia

19.4.2015 klo 20:10 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien vaalivalvojaiset alkoivat Helsingin Alppilassa sijaitsevassa ravintola Ilmassa jännittyneissä ja tiiviissä tunnelmissa. Vaalivalvojaisten pitopaikka alkoi täyttyä jo iltaseitsemältä jolloin puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänenkin saapui paikalle.

– En osaa oikeastaan jännittää. Työ on tehty eikä siihen voi enää mitään lisätä, Räsänen kommentoi puolueväen keskeltä.

Räsäsen mukaan Kristillisdemokraattien kampanjaa on siivittänyt hyvä fiilis ja tavoitteena on ollut kahdeksan kansanedustajapaikkaa, kun kuuden entuudestaan vahvan piirin lisäksi yllätystä on odotettu esimerkiksi Keski-Suomesta sekä Lapin piiristä, jossa Kristillisdemokraatit ovat vaaliliitossa perussuomalaisten kanssa.

Ensimmäisten ennakkoäänten räpsähdettyä ruutuun kahdeksalta KD oli kerännyt äänistä 4,1 prosenttia ja edustajapaikkojen ennustettiin tippuvan yhdellä kuudesta viiteen. KD:n Kaakkois-Suomen paikka on nyt tiukimmalla.

Keskusta saisi ennakkoäänten perusteella 23,2 prosenttia äänistä ja olisi siis vaalien selvä voittaja. Kokoomus keräsi ennakkoäänistä 17,9 ja Sdp 17,7. Perussuomalaiset jäivät 15,8:aan.

– Toivoin, että tässä vaiheessa meillä olisi jo kuusi paikkaa, mutta Kaakkois-Suomen vaalipiirissä se on nyt tiukalla, Räsänen kommentoi ennakkoääniä verekseltään.

KD:n jännitysnäytelmä jatkuu myöhään iltaan.

 

 

 

Ylös