”Kristillisdemokratia on liian hyvä hukattavaksi”

22.4.2015 klo 10:03 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattiset Nuoret vaativat perusteellista tilinpäätöstä käydyistä vaaleista. KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkaisen mielestä kristillisdemokraattinen ideologia on liian hyvä hukattavaksi.

KD Nuorissa emopuolueen vaalitappioiden kierrettä katsotaan huolestuneena. KD menetti eduskuntavaaleissa kannatusta 0,5 prosenttiyksikköä, mikä maksoi puolueelle jälleen yhden edustajapaikan. Tällä kertaa paikka menetettiin Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

– Mikä meni jälleen vikaan, miksi niin moni joutui taas pettymään vaaleissa?

Lisäksi KD:n kannatus laski kaikissa vaalipiireissä, lukuunottamatta Savo-Karjalaa, jossa Sari Essayah sai hurjan, yli 11 000 äänen potin. KD Nuoret muistuttavat, että toinen hallituksen pienpuolue, RKP, nosti kokonaiskannatustaan.

– Mikä meni jälleen vikaan, miksi niin moni joutui taas pettymään vaaleissa? Nyt on perusteellisen analyysin paikka, ja kaikki on selvitettävä yhdessä perin pohjin, KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkainen haastaa.

Hänen mukaansa keskustelujen pohjalta on laadittava johtopäätökset sekä konkreettiset muutostoimet, ja puolueen uudistumisen strategiatyö on aloitettava puhtaalta pöydältä. Suunta on oltava jo kohti seuraavia vaaleja.

KD Nuorten mielestä nyt on yhdestoista hetki herätä kannatuksen kääntämiseksi nousuun ja lähteä rohkeasti rakentamaan tulevaisuutta.

– Kristillisdemokraattinen ideologia on liian kallis hukattavaksi! Tarvitsemme yhteisen suunnan, uudenlaista johtamisen kulttuuria ja elinvoimaiset piirit, Ronkainen summaa.

 

Ylös