”Tästä ryhmästä tulee huippujoukkue”

23.4.2015 klo 15:10 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n kansanedustajat kokoontuivat vaalikentiltä yhteen ensimmäisenä työpäivänään eduskunnassa. Varmuudella vaikea vaalikausi avattiin espoolaisen pastorin ja Uudenmaan kansanedustaja Antero Laukkasen johdolla.

Ensimmäinen yhteinen lounas. Kristillisdemokraattien kansanedustajien valtaamasta Pikkuparlamentin Vaahtera-kabinetista pujahtaa ensimmäisenä ulos vaalien KD-jytkystä vastannut lapinlahtelainen Sari Essayah ja tarkastuslaskennan tulosta kolme päivää jännittämään joutunut tamperelainen Sari Tanus.

Savo-Karjalan KD-jytkyä sulatellaan parhaillaan.

Essayah kertoo, että Savo-Karjalan KD-jytkyä sulatellaan parhaillaan sekä Pohjois-Karjalan että Pohjois-Savon maakuntalehdissä.

Vaasan vaalipiirin Peter Östmanin ilonaiheena oli KD:n kannatuksen kasvu Keski-Pohjanmaalla. Mies myös kasvatti reilusti omaa henkilökohtaista äänipottiaan.

Espoolaisen pastorin Antero Laukkasen vuonna 1997 syttynyt unelma näki sekin päivänvalon tänään: Hän sai avata eduskuntaryhmän kokouksen sen jäsenenä.

– Tästä ryhmästä tulee huippujoukkue, Laukkanen totesi.

Ensitöikseen ryhmä järjestäytyi ja valitsi puheenjohtajakseen odotetusti Peter Östmanin. Varapuheenjohtajiksi valittiin Sari Essayah ja Antero Laukkanen.

 

 

 

 

Ylös